ističemonaslovnaRegija BiračSportVijesti

Borovčanin posjetio BK „Obilić TRB“ u Zvorniku-počele pripreme za predstojeću sezonu

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posjetio je danas Bokserski klub „Obilić TRB“ u Zvorniku.

„Ženska bokserska reprezantacija Srbije počela je u Zvorniku svoje pripreme za sezonu koja pred nama. Jedna ekipa ide na Kup nacija u Sombor dok druga ide na jedan od najvećih svjetskih turnira u Bugarsku, zatim u Italiju na trening kamp i na kvalifikacioni turnir te se nadamo da će neka od naših djevojaka iz ove sale za Srbiju izvojevati licencu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon toga, ove pripreme će im pomoć za Evropsko prvenstvo u Beogradu koje će se održati od  15. do 29. aprila 2024.godine“, rekao je Borovčanin.

Trener ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo rekao je da je još jednom ukazana čast Zvorniku i klubu da nas posjeti Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

„Najavljujemo veliku sezonu koja je ispred nas, a u Zvorniku su počele pripreme prvog tima. Imamo jednu takmičarku koja je već izborila kvalifikaciju, a to je Natalija Šadrnja koja će takođe doći u naš grad i u ovoj sali zajedno sa Sarom, Anđelom i ostalima trenirati i spremati se za sve ono što je pred nama“, istakao je Ždralo.

Gost kluba „Obilić TRB“, grada Zvornika, Republike Srpske u narednih deset dana je Patricia Mbata. Ona je bokserka koja živi i trenira u Londonu, nastupa za Olimpijski tim Nigerije. Patriša je oduševljena radom trenera i kluba „Obilić TRB“, te će joj zajednički treninzi svakako pomoći za naredna takmičenja. „U Zvorniku se osjećam lijepo, srećna sam što sam došla i imam sjajne utiske“, rekla je Patriša.

„Izuzetno sam ponosan što postajemo svjetska baza ženskog boksa, ono što radimo godinama sada prepoznaje čitav svijet i želi trenirati sa nama. Nadamo se da će to jednom prepoznati i naša sredina, mada kažu najteže je uspjeti u svom selu, rekao je trener Ždralo.

Bokserka Anđela Branković kluba „Obilić TRB“ kaže da su počele bazične pripreme, nakon toga slijedi i drugi dio priprema na Zlatiboru.

„Nadamo se najboljem i da će se još neko pridružiti našoj koleginici Šadrnji koja se već kvalifikovala za Olimpijske igre. Svi imamo priliku da ostvarimo velike rezultate, poručila je Anđela Branković.

Srećno!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button