ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Božićne pečenice i paketi pomoći za 48 porodica u opštini Milići

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Božiću, Crkvena opština Milići je i ove godine organizovala humanitarnu akciju u kojoj su prikupljeni higijenski i prehrambeni artikli, kao i božićne pečenice. Uz pomoć građana, opštine Milići i privrednika, 48 porodica koje su u stanju socijalne potrebe, obradovano je ovim božićnim poklonima – kaže protojerej stavrofor Ljubiša Vujičić

božićne pečenice - crkva podjela milići

“Želim da se zahvalim našima parohijanima, organizacijama i privrednicima koji su svojim donacijama omogućili da obezbijedimo pakete pomoći u vidu hrane, higijenskih potrepština kao i božićne pečenice. Takođe, danas ćemo podijeliti I 50-ak paketića a do Božića još 15 novogodišnjih paketića djeci. Meni je čast da danas posjetim one koji su potrebiti I obradujem ih ovim paketima. Raduje me, da kada ujutru ustanem na Božić, da znam da I moji parohijani imaju bogatu trpezu. Pomoć dobijaju naši parohijani za koje mi znamo da su u stanju socijalne potrebe kao I korisnici koje je predložio Centar za socijalni rad. Nadam se da će dati gospod Bog da nikome ne treba pomoć, da svi imaju dovoljno, ali isto tako ukoliko se nađe neko kome je pomoć potrebna, da ćemo kao društvo biti spremni, da kao I do sada pomognemo” – istakao je protojerej-stavrofor Vujičić.

božićne pečenice - milići

Nakon smrti sina Cvijetina, Nada Mišić iz Krajčinovića brine o svojim unučićima. Božićni pokloni unijeli su radost u kuću.

“Imam dva unuka kod mene a unukica je sa svojom majkom, dođe povremeno. Hvala crkvi jer ne bi imala pečenicu da nije ove pomoći. Umro mi je muž, umro mi je sin tako da nije lako” – kaže Nada koja je sa unucima došla po pomoć.

božićne pečenice - milići

Opštinska organizacija Crvenog krsta Milići dala je doprinos ovoj akciji. Jovana Petković sekretar milićkog Crvenog krsta kaže da su donirali određenu količinu osnovnih životih namirnica i higijenskih artikala.

„U ime Crvenog krsta donirali smo brašno, ulje i neke još namirnice koje smo imali kao i higijenske pakete, pa smo na ovaj način doprinijeli, da praznici našim građanima koji su u stanju potrebe budu radosniji i bezbrižniji“ – kaže Jovana.

Paketi pomoći i božićne pečenice podijeljeni su u Svetosavskom domu u prisustvu načelnika opštine Milići Marka Savića, a oni koji nisu mogli da dođu, pomoć se dostavlja na kućnu adresu. Načelnik Savić kaže da je opština Milići iz budžeta, crkvama u Derventi i Milićima, izdvojila oko 7800 KM za obilježavanje Badnje večeri i Božića te za podršku ovoj humanitarnoj akciji.

„Lijepa aktivnost koju organizuje naša crkvena opština a koju mi podržavamo. Konkretno ove godine opština Milići je za božićne pečenice i za proslavu Badnje večeri i Božića, crkavama uplatila oko 7800 KM, od toga 1800 KM crkvi u Derventi za obilježavanje samog Badnjeg dana a 6000 KM crkvenoj opštini Milići. Na ovaj način želimo da radost praznika osjete i oni koji su u stanju socijalne potrebe da i oni u svoijim domovima provedu praznike kako dolikuje. Koristim priliku da svim građanima opštine Milići čestitam Novu godinu, da im poželim svako dobro i sreću, da bude bolja nego prethodna i da im uz tardicionalan pozdrav – Mir Božiji,Hristos se rodi – čestitam ono čemu se svi najviše radujemo – a to su Božićni praznici” – rekao je načelnik Savić.

Humanitrana akcija koju u susret Božiću organizuje crkvena opština Milići realizuje se 17 godina.

Ove godine humanitarnu akciju novčanim prilozima uplaćenim na žiro račun crkve podržali su: Opština Milići, Korund, OO CK Milići, AD “Komunalno” Milići, ŠG “Milići”, kompanija “Boksit” Milići, “Drina osiguranje” Milići, Savox, Gramel, pekara “San”.

Novogodišnji paketići obezbijeđeni su zahvaljujući Mitropolija dabrobosanska, Miloš Lalović, Srđan Filipić, Joco Lalović i Veljko Tešić.

Program manifestacije Božićno selo, koja počinje danas možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button