ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Dan Republike Srpske obilježen u Vlasenici

Deveti januar – Dan Republike Srpske obilježen je u Vlasenici. Obilježavanje 32 rođendana Republike Srpske, počelo je polaganjem cvijeća na Boračkom groblju i na Trgu srpskih boraca. Cvijeće su položili načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, predstavnici Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Boračke organizacije opštine Vlasenica – Mile Simanić, Nada Ninić i Zorica Radić. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević je rekao da su u politici moguća oprečna razmišljanja ali kada je u pitanju nacionalno biće tu je neophodno jedinstvo.

dan republike srpske obilježen - vlasenica

„32 godine života I slobode u našoj Republici Srpskoj. Tu smo da radimo I stvaramo bolje uslove za život svih građana Republike Srpske. Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje na Trgu srpskih boraca, danas 09. janura, na Dan Republike Srpske. Ovaj spomenik na Trgu podignut je u znak sjećanja na poginule u više ratova na ovim prostorima. Danas, nakon 32 godine od nastanka Republike Srpske, cilj nam je da se osvrnemo na prošlost, da se sjetimo svih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Moj poziv je svima da se prihvati ta činjenica da je Srpska realna, da postoji, a njen garant su životi boraca, kao i preživjeli borci i njeno rukovodstvo, jer samo u njoj smo slobodni. Slobodom se ne može trgovati. Zahvaljujem se svim predsjednicima Republike, od njenog nastanka do danas. Mi živimo na svojoj zemlji i nećemo prihvatiti uslovljavanja. Druge uvažavamo I želimo im svako dobro, ali jednostavno ovo je naše I mi to ne damo. Jedinstvo je nešto što nam je neophodno. U politici su moguća oprečna mišljenja i stavovi, ali kada je u pitanju nacionalno biće, tu moramo biti jedno“ – izjavio je načelnik Кraljević i dodao da je Dan Republike Srpske dostojanstveno obilježen u Vlasenici.

dan republike srpske obilježen - vlasenica 2024
dan republike srpske obilježen - vlasenica

Sinoć je na Trgu srpskih boraca u Vlasenici, izvedena predstava za djecu pozorišta “Maslačak“ i podijeljeni su paketići za najmlađe, starosti do 12 godina, koje je obezbijedio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. Za punoljetne građane služilo se kuvano vino a svi su uživali u vatrometu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button