ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dječiji vrtić “Naša radost” Zvornik u akciji “Osmijeh se ne kupuje, osmijeh se poklanja“

U Dječijem vrtiću ,,Naša radost“ organizovana je humanitarna akcija pod nazivom “Osmijeh se ne kupuje, osmijeh se poklanja“.

 “U vrtiću se rodila ova ideja koja je okupila srca svih nas. Odlučili smo učiniti nešto posebno, nešto što će širiti radost i osmijehe širom naše zajednice. Pozvali smo naše divne roditelje da nam se pridruže u humanitarnoj akciji ,,Osmijeh se ne kupuje, osmijeh se poklanja“. Odgovor je bio predivan jer smosakupilioko 150 paketića. Kutija koja je postavljena na holu vrtića bila je svakodnevno ispunjena  slatkišima. Roditelji su nesebično donosili, a mi smo s ljubavlju stvarali paketiće koji su djeci izmamili osmijeh na licu”, rekla je za Magic radio director vrtića Maja Soro.

“Smijeh i radost nisu samo stvari koje naša djeca dijele među sobom. Ovog puta, oni su odlučili podijeliti te čarobne trenutke sa Centrom za podršku djece sa smetnjama u razvoju i Centrom za socijalni rad. Nakon što smo paketiće spremili, vrijeme je bilo da iste I podijelimo. Djeca iz našeg vrtića su, u  Domu omladine, podjelila paketiće za svoje drugare. U saradnji sa DIS scenom Zvornik, Dom omladine pripremio je predstavu ,,Dve novogodišnje jelke“, koja je upriličena u sklopu podjele paketića.Na taj način željeli smo dječici uljepšati novogodišnje i božićne praznike i unijeti radost u njihova srca”, istakla je Soro.

Ovo iskustvo nas je naučilo mnogo toga. Naučili smo da je radost najveća kada se dijeli. Naučili smo da ljubav i pažnja nemaju granice, već se mogu pokazati kroz najmanje gestove. Najvažnije od svega, naučili smo da svako dijete, ma gdje bilo, zaslužuje osmijeh i podršku.  Ovaj događaj odražava ljubav, zajedništvo i brigu o našoj djeci. Njihova sreća i osmijeh su najveća nagrada za trud i podršku koju pružamo, nadajući se da će ovo biti tek početak mnogih divnih inicijativa koje će obogatiti naše zajednice, saopšteno je iz vrtića “Naša radost” u Zvorniku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button