ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Gradonačelnik Zvornika najoštrije osuđuje skrnavljenje spomen ploče na Crnom vrhu

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović najoštrije osuđuje skrnavljenje spomen ploče stradalim civilima, policajcima i pripadnicima Vojske Republike Srpske na Crnom vrhu, koje se dogodilo prethodne noći i najavio postavljanje nove.
„Ovo je treći put da se skrnavi spomen ploča i najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin. Razgovarao sam i sa predstavnicima Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te smo dogovorili da se u najskorije vrijeme postavi nova spomen-ploča. Takođe, podržavamo njihovu ideju da se na ovoj lokaciji obezbijedi video-nadzor kako bi se spomenik i na taj način zaštitio od vandala,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.


Oštećenje spomenika na Crnom vrhu prijavljeno je Policijskoj upravi Zvornik i očekuje se da nadležni postupe po prijavi.
Spomen ploča na Crnom vrhu, u blizini magistralnog puta Zvornik – Tuzla, podignuta je u pomen 11 stradalih pripadnika Vojske Republike Srpske i civila, koji su mučki, iz zasjede ubijeni u koloni vozila 10. septembra 1992. godine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button