ističemonaslovna

Gradsko groblje Vlasenica : JKP Vlasenica asfaltiralo put i parking

Gradsko groblje u Vlasenici dio je plana i programa rada JKP Vlasenica sa ciljem da kompleks bude uređena površina. Tako je tokom prošlog mjeseca, JKP “Vlasenica” završilo uređenje puta I parkinga kod Gradskog groblja. Aleksandar Kraljević v.d. direktora JKP “Vlasenica” kaže da je radove finansirala Opština Vlasenica sa oko 31 000 KM.

“U planu nam je bilo da u 2023.godini izvršimo asfaltiranje i uređenje pristupnog puta i parkinga kod Gradskog groblja u Vlasenici i to smo i uradili. Investicija je iznosila oko 31 000 KM a investitor je Opština Vlasenica” – kaže Kraljević.

gradsko groblje - vlasenica

Kraljević napominje da JKP “Vlasenica” planira nastaviti sa uređenjem Gradskog groblja.

“Nakon asfaltiranja puta planiramo da, u saradnji sa Opštinom Vlasenica izvršimo usklađivanje parcela. Plan je da Gradsko groblje, odnosno njegova kompletna površina bude data nama na upavljanje. Ono što treba i što planiramo dalje uraditi je ograđivanje groblja. Mislim da je Gradsko groblje u Vlasenici jedino u Evropi koje nije ograđeno. Voda je već dovedena, potrebno je takođe urediti zelene površine i staze. Groblje je u prethodnom periodu bilo prepušteno samo sebi, nije vođeno računa ni o čemu“ – kaže Kraljević.

JKP “Vlasenica” takođe se priprema za izgradnju azila za pse.

“Preko zime ćemo pripremiti boksove I očekujem da ćemo početkom marta krenuti sa ovom djelatnošću” – kaže v.d. JKP “Vlasenica” Aleksandar Kraljević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button