ističemoRegija BiračVijesti

Izgradnja brzog puta Bijeljina-Sokolac od strateškog značaja

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da izgradnja brzog puta Bijeljina-Sokolac ima strateški značaj i da će se pristupiti izradi idejnog projekta koji je osnov za izradu plana parcelacije i dalju implementaciju.

Čubrilović je naveo da će se izradi idejnog projekta pristupiti na osnovu prethodno urađenog generalnog projekta sa zainteresovanom kineskom kompanijom Šandong.

Čubrilović je o realizaciji ovog projekta razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora “Autoputeva Republike Srpske” Nedeljkom Ćorićem i pomoćnikom ministra za prostorno uređenje, ekologiju i građevinarstvo Draganom Јevtićem, a sastanku je prisustvovao pomoćnik za drumski saobraćaj Dragan Stanimirović, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Sagovornici su konstatovali da postoji čvrsto opredjeljenje za izgradnju brzog puta Bijeljina-Sokolac, ocjenjujući da će realizacija navedenog projekta omogućiti kvalitetnije, bezbjednije i brže saobraćajno povezivanje i doprinijeti razvoju privrede.

Na današnjem sastanku dogovoreni su naredni koraci i razmotrene varijante za pripremu implementacije projekta brzog puta Bijeljina-Sokolac.

(rtrs)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button