ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

“Mediji o nama”- tema druge radionice Škole mladih lavova

Polaznici Škole za mlade lavove okupili su se na radionici čija je tema “Mediji o nama : priče o događajima, lokalitetima, običajima i ličnostima kojima se ponosimo”.  Mladi su se ovoga puta družili sa novinarima iz Birča sa višegodišnjim (a neki i sa višedecenijskim!) iskustvom u ovom poslu: Sadikom Salimovićem,  Nenadom Petrovićem i Slađanom Brajović.

Osim osnova različitih medijskih formata, oni su sa mladima diskutovali o različitim primjerima izvještavanja o znamenitostima našeg kraja.

mediji o nama - srebrencia škola maldih lavova


Polaznici su tokom radionice radili pravopisni test, kao i vježbe akcentovanja sa prekaljenim srebreničkim novinarom Sadikom Salimovićem. Slađana Brajović je sa učesnicima prošla korake u kreiranju audio priloga, dok je Nenad Petrović objasnio kako isplanirati i snimiti TV prilog. Predavači su istakli da su polaznici pokazali veliku zainteresovanost i aktivan pristup.

  • Ova radionica o novinarstvu je veoma zanimljiva. Prethodni put smo pričali o istoriji našeg kraja, dok smo sad naučili dosta toga o pisanju članaka, izradi audio I video priloga. Mene najviše zanima video snimanje – rekao je Leko Đurković, jedan od polaznika Young Lions School-a.
mediji o nama - srebrencia škola maldih lavova

“Mediji o nama” je druga od petnaest radionica tokom kojih će ovi mladi ljudi dizajnirati interaktivnu medijsku mapu svog kraja, uz mentorsku podršku novinara i predavača. Osim interaktivnih radionica, polaznike očekuju izleti, rad na terenu, učenje, zabava i druženje, a sa ciljem unaprijeđenja vještina mladih ljudi, budućih lidera naših zajednica. 

“Young Lions School” je projekat koji provodi Udruženje “Prijatelji Srebrenice”, uz podršku Ambasade SAD u BiH.

O prethodnoj radionici pročitajte OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button