ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaSportVijesti

Memorijalni turnir “Slobodan Radovanović” počeo u Milićima

Memorijalni turnir “Slobodan Radovanović” počeo je sinoć u Milićima. Na turniru u malom fudbalu, koji se održava u dvorani Sportskog centra u Milićima, učestvuje 10 ekipa  – kaže direktor Sportskog centra Milići Mirko Simić.

memorijalni turnir slobodan radovanović

“Imamo prijavljeno 10 ekipa. Kvalifikacioni mečevi se igraju tri dana a poslastica na kraju, finalne i polufinalne utakmice biće odrigrane u četvrtak. Nagradni fond je obezbijeđen – prvo mjesto 2000 KM, drugo 1000 KM a treće 500 KM. Takođe, imamo nagrade za najboljeg strijelca, golmana i igrača turnira. pozivan sve naše sugrađane da dođu ovih dana do dvorane, da pogledaju dobre utakmice i uživaju u sportu” – kaže Simić.

memorijalni turnir slobodan radovanović

Turnir je zvanično otvorio načelnik opštine Milići Marko Savić a početni udarac, izveo je sin Slobe Radovanovića, Andrej. Načelnik Savić kaže da je opština kao pokrovitelj turnira, izdvojila oko 5000 KM za ovaj događaj.

„Za mene lično a i za mnoge sugrađane , ovo je sigurno jedan emotivan trenutak. Emotivan u smislu što ovaj turnir vraćamo kući i oživljavamo uspomenu na jednog velikog čovjeka, sportskog radnika, privrednika ali prije svega na jednog velikog Milićanina. Smatram da je ovo simboličan doiprinos da duh Slobodana Radovanovića živi ovjde u Milićima. Veliko je zadovoljstvo bilo što je njegov sin izveo početni udarac“ – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Dejan Dragičević, koji je zajedno sa Radovanovićem bio u postavi svojevremeno dvostrukog nosioca titule prvaka RS milićkog FK “Boksit”, kaže da turnir mnogo znači jer sjeća na čovjeka koji je dao ogroman doprinos sportu u Milićima.

„Slobodan Radovanović je meni bio kapiten u FK „Boksit“. Bio je odličan čovjek, odličan kapiten i još bolji igrač. Njegovo iskustvo i podrška, nama, mlađim igračima je puno značila. Meni je drago što smo ponovo pokrenuli održavanje ovog turnira“ – kaže Dragičević.

Memorijalni turnir “Slobodan Radovanović”  traje od 15. do 18. januara. Organizator turnira u malom fudbalu je Sportski centar Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button