ističemoRegija BiračRegionVijesti

Na aerodromu “Nikola Tesla” naloženo sprovođenje hitnih mjera zbog kašnjenja letova

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas da je na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u prethodnih nekoliko dana došlo do učestale pojave kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja, te da je zato sproveo niz aktivnosti u cilju utvrđivanja uzroka navedenih odstupanja i sprovođenja odgovarajućih mjera radi ponovnog uspostavljanja redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Direktorat, kao nadležno regulatorno i nadzorno tijelo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Srbiji, navodi da su ove aktivnosti, između ostalog, obuhvatile i sprovođenje odgovarajućih vanrednih inspekcijskih nadzora u cilju provjere ispunjenosti primjenjivih zahtjeva iz Zakona o vazdušnom saobraćaju i odgovarajućih podzakonskih propisa, prije svega u oblasti pružanja usluga zemaljskog opsluživanja.

Preliminarnom analizom prikupljenih podataka utvrđeno je da operater aerodroma “Nikola Tesla” Beograd nije preduzeo sve mjere koje bi obezbijedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na aerodromu, navodi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Ukazuje se da je nepreduzimanje odgovarajućih mjera, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije naložio je operateru aerodroma sprovođenje hitnih mjera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu “Nikola Tesla” Beograd uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzornim aktivnostima i insistiranjem na hitnoj primjeni naloženih mjera.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button