ističemonaslovnaRegija Birač

Načelnik Kraljević organizovao tradicionalne prijeme pred Božić

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, juče je upriličio prijeme, povodom nastupajućeg Božića, za rukovodioce ustanova i institucija u opštini Vlasenica, odbornike, privrednike i novinare. U svom obraćanju novinarima, načelnik Kraljević je istakao da je godina koju smo ispratili bila uspješna za opštinu Vlasenica i napomenuo da je projekat ski-centra Igrišta, jedan od najvažnijih.

načelnik kraljević - prijem vlasenica

“Evo ovo je prilika da sumiramo rezultate iz prošle godine i vidimo šta nam je činiti u narednom periodu. Kad je u pitanju infrastruktura mogu reći da je prošla godina, iako nije bila izborna, bila jedna od najuspešnijih. Uz podršku Vlade Republike Srpske ,predsjednika Vlade Republike Srpske, predsjednika Dodika i resornih ministarstava, kao i predstavnika Olimpijskog centra (OC) Jahorina, mojih saradnika, mi smo došli u završnu fazu projekta ski-centra Igrišta koji ćemo uskoro da otvorimo. To će biti zamajac privrednog razvoja, ne samo Vlasenice,već i cijele regije” – rekao je Kraljević.

načelnik kraljević - prijem mediji vlasenica

“O svemu ovome, ali i drugim temama razgovarali smo danas tokom prijema. Cilj nam je da uđemo u red razvijenih opština a vjerujemo da će ski-centar to i omogućiti. Kroz turizam,ugostiteljstvo, proizvodnju hrane mi ćemo podići kvalitet života. Cilj nam je da pored izgradnje 20 hotela i šest vikend naselja na planini, napravimo jednu gondolu, koja će povezati planinu i grad i da osim na planini, smještajne kapacitete razvijamo i u samom gradu” – dodao je Kraljević i najavio nove projekte poput gasifikacije, brze ceste od Bijeljine do Sokoca i drugih koji će omogućiti da narod ovdje ostaje i opstaje.

Budimir Komlenović, vlasnik i direktor preduzeća “Bukom-prom” Tišča kaže da je 2023. godina bila jedna od najtežih zbog globalne situacije u svijetu.

“Uprkos situaciji nije bilo otpuštanja radnika. Ima naznaka da će ova godina biti bolja.Vjerujemo da će tome doprinijeti i ski-centar Igrišta, očekivanja su velika” – kaže Komlenović čija firma zapošljava oko 100 radnika.

Načelnik Kraljević danas organizuje prijeme za predstavnike boračkih kategorija, sportske klubove i druge organizacije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button