ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Odgovor načelnika opštine Milići predsjedniku kompanije “Boksit”

Na pismo koje je na web stranici kompanije “Boksit” objavio predsjednik kompanije Rajko Dukić, a koje je upućeno načelniku opštine Milići i predsjedniku Skupštine opštine Milići, odgovorio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

„Poštovani,

Nije moj manir, ali zbog izjava koje dajete vezano za imovinu koju čine javni objekti i gradsko zemljište, koje ne samo da su neistinite, nego za cilj imaju manipulisanje javnosti, napraviću izuzetak i odgovoriti na Vaš dopis.

Prije svega, niko ne itoma nikome bilo kakvu imovinu. Kao odgovorno lice koje ima zadatak da vodi računa o javnom interesu, a nakon završenog postupka javnog izlaganja, jasno je vidljivo, da smo duboko vjeruje jedina opština u Evropi (za Afriku nisam siguran) u kojoj se kompletno gradsko građevinsko zemljište, zemljište oko stambenih zgrada, javni objekti poput obdaništa i doma kulture vode kao privatna imovina. Moja obaveza je da postavim pitanje legalnosti i zakonitosti uknjižbe imovine. Što se mene lično tiče, ako je to po zakonu neka vam uknjiže i Republiku Srpsku ali itekako postoji sumnja u ove procese. Ako ste toliko sigurni da je sve stečeno na zakonit način, čega se onda plašite?

Vaše tvrdnje, kako je više hiljada radnika radilo i stvaralo tu imovinu su tačne, ali je potpuno netačno da su to činili, da bi sve postalo privatno tj vaše.  I svi oni koji su krv prolivali, trunuli u rovovima i davali život u proteklom ratu sigurno to nisu radili da bi čuvali vašu imovinu već su to učinili zbog svoje djece i opšteg dobra. Sulude su izjave koje dajete, da ako ta imovina postane društvena, na kraju može postati vlasništvo BiH. Imovina lokalnih zajednica je njihova imovina i nema veze sa imovinom entiteta. Zar mislite, da u drugim opštinama i u okruženju i šire u bivšoj zemlji nisu postojala društvena preduzeća (kasnije privatizovana) koja su gradila mjesta u kojima su poslovala. Je l Birač, Vezionica, Šperploča…nisu gradili Zvornik? Je l Elastik, Šipad pa i sam Boksit..nisu gradili Vlasenicu? Kako to onda da su jedino ovdje ulice, parkovi, obdaniste, …privatni?

Ne znam tačno iz kog razloga pominjete autobusku stanicu, jer ona nije predmet preispitivanja, osim ako ne planirate da ukidanjem javnog prevoza, želite praviti pritisak i ucjenjivati?

Što se tiče prijetnje, da ću snositi posledice, zbog otvaranja ovog pitanja, toga se apsolutno ne bojim i vi to dobro znate.

Vama bi bilo pametnije, da se suresredite na procese koji slijede jer za ono što dokažete da je vaše i zakonom stečeno niti meni niti društvenoj zajednici ne treba. Postoji evidentna razlika, vi se borite da postane vaše lično, a ja da postane javno i narodno, tako da ličnu korist za razliku od vas nemam.

Pozdrav,

Načelnik opštine Milići

Odgovor možete pročitati OVDJE.

Pismo predsjednika kompanije “Boksit” možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button