ističemonaslovnaRegija BiračSportVijesti

Pekara San pobjednik memorijalnog turnira “Slobodan Radovanović”

Pobjednik memorijalnog turnira “Slobodan Radovanović” u Milićima je ekipa “Pekara San” Milići. Oni su u finalnom meču bili bolji od ekipe “Frizerski salon Ogi” a treće mjesto pripalo je timu “Javni prevoz Ravnjaković”.

Prvoplasirana ekipa nagrađena je sa 2000 KM, drugoplasirana sa 1000 KM a za treće mjesto nagrada je bila 500 KM.

Najbolji strijelac i igrač turnira je Ognjen Marković (Frizerski salon Ogi) koji je mrežu zatresao 14 puta a najbolji golman je Boban Radić (Pekara San). U ovoj kategoriji nagrade su bile po 100 KM.

pekara san - drugo mjesto ogi

Pravdu su na terenu dijelile sudije Slaviša Mazić i Darko Popadić.

Na memorijalnom turniru “Slobodan Radovanović” Milići učestvovalo je 10 ekipa, odnosno 120 učesnika.

“Turnir je protekao u fer i korektnoj atmosferi. Hvala ekipama na učešću i posjetiocima koji su sa tribina bodrili svoje favorite” – izjavio je direktor Sportskog centra Milići Mirko Simić.

Turnir je održan od 15. do 18. januara u dvorani Sportskog centra Milići.

Organizator turnira je Sportski Centar Milići a pokrovitelj opština Milići.

Podsjećamo, turnir je zvanično, 15.januara otvorio načelnik opštine Milići Marko Savić a početni udarac, izveo je sin Slobe Radovanovića, Andrej. Načelnik Savić tada je izjavio da je opština kao pokrovitelj turnira, izdvojila oko 5000 KM za ovaj događaj.

„Za mene lično a i za mnoge sugrađane , ovo je sigurno jedan emotivan trenutak. Emotivan u smislu što ovaj turnir vraćamo kući i oživljavamo uspomenu na jednog velikog čovjeka, sportskog radnika, privrednika ali prije svega na jednog velikog Milićanina. Smatram da je ovo simboličan doiprinos da duh Slobodana Radovanovića živi ovjde u Milićima. Veliko je zadovoljstvo bilo što je njegov sin izveo početni udarac“ – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Dejan Dragičević, koji je zajedno sa Radovanovićem bio u postavi svojevremeno dvostrukog nosioca titule prvaka RS milićkog FK “Boksit”, kaže da turnir mnogo znači jer sjeća na čovjeka koji je dao ogroman doprinos sportu u Milićima.

„Slobodan Radovanović je meni bio kapiten u FK „Boksit“. Bio je odličan čovjek, odličan kapiten i još bolji igrač. Njegovo iskustvo i podrška, nama, mlađim igračima je puno značila. Meni je drago što smo ponovo pokrenuli održavanje ovog turnira“ – kaže Dragičević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button