BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaVijesti

POHOD U PJENOVAC startuje 04.februara 2024.godine

Planinarsko-ekološko društvo „ACER“ iz Vlasenice i ove godine organizuje tradicionalnu akciju „Pohod u Pjenovac“. Jedna od najmasovnijih planinarskih akcija u regionu biće održana u nedjelju, 4. februara 2024.godine – objavljeno je na FB stranici PED „Acer“ Vlasenica.

PROGRAM AKCIJE:

Doček i smještaj planinara iz drugih gradova koji namjeravaju prenoćiti u Vlasenici. Obezbijeđen je kvalitetan privatni smještaj (20 KM). Takođe, kao i prethodnih godina, moguć je smještaj u kvalitetnim objektima sa, za ovu priliku, veoma pristupačnim cijenama: Motel M ( Vlasenica), Restoran “Pogled” (Han Pogled), Motel Milići, Motel “Kristal” ( Dubnički Most – Milići) “Planinska kuća” (Han Pijesak), “Anin Dvor” (Lovnica-Šekovići).

Doček planinara će biti u Motelu M u Vlasenici

U 20.00 je planinarsko veče u Motelu M sa muzikom uživo. U toku večeri gostujućim društvima će biti uručene prigodne diplome.

pohod u pjenovac - vlasenica 2024

Okupljanje planinara je u 08.00 časova na parkingu kod hotela „Panorama“ odakle će planinari biti prevezeni do Pećine.

Pohod u Pjenovac zvanično će biti otvoren kod Pećine u 08.30 časova. Planinari i ljubitelji prirode pješačiće preko najljepših dijelova Javor planine. Planiramo ići stazom preko Debelog brda, Igrišta, Podkozlovače, pored rijeke Bjesnice, preko Mrkova, do Pjenovca uz usputne kraće odmore. Staza je duga oko 16 kilometara, a dolazak u Pjenovac je između 14.00 i 15.00 časova.

Ručak za sve učesnike pohoda je kod Manastira u Pjenovcu.

Prevoz planinara do Vlasenice.

Zbog velikih organizacionih troškova, učenici osnovnih I srednjih škola uplaćuju po 3 KM participacije a punoljetni planinari  5 KM.

Prijavljivanje za akciju je kod predsjednika Društva Dragana Ilića (065 140 937) i sekretara Društva Vesne Došić (065 923 707).

Učenici će se prijavljivati u osnovnim i srednjim školama, kod profesora koji su zaduženi za planinarske i geografske sekcije.

Zbog ograničenih kapaciteta, a velikog interesovanja, molimo planinarska društva da na vrijeme rezervišu smještaj.

DOBRODOŠLI U VLASENICU!

O prethodnoj akciji u kojoj je PED “ACER” Vlasenica bio organizator pročitajte OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button