ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Poziv mladim bračnim parovima u Milićima da popune upitnik o rješavanju stambenog pitanja

Opština Milići počela je istraživanje o broju i zainteresovanosti mladih bračnih parova za kupovinu prve stambene jedinice po cijenama kvadrata koje bi bile niže od tržišnih. S tim u vezi, iz Opštine Milići upućuju poziv mladim bračnim parovima da popune Upitnik a nakon provedene ankete i analize iste, na osnovu iskazanog interesovanja,Opština Milići će utvrditi jasne kriterije i pravila, te odabrati model za realizaciju projekta.

“Želja lokalne uprave ja da izgradnjom zgrade, ili nekim drugim modelom sufinansiranja, omogući mladim bračnim parovima da po povoljnijim uslovima dođu do svoje prve stambene jedinice. U projektu bi učestvovali:  Vlada Republike Srpske, Opština Milići i korisnici. Vlada Republike Srpske učestvovala bi sa sredstvima na principu granta, a Opština Milići snosila bi značajan dio troškova projekta od kojih bi dio bio nadoknađen iz sredstava učešća korisnika” – navedeno je u pozivu.

Nakon provedene ankete i analize iste, a na osnovu iskazanog interesovanja, Opština Milići će utvrditi jasne kriterije i pravila, te odabrati model za realizaciju projekta.

Iz Opštine Milići upućuju poziv mladim bračnim parovima da se odazovu ovoj inicijativi popunjavanjem Upitnika za mlade bračne parove, koji mogu preuzeti u Šalter sali zgrade opštine ili na web sajtu opštine putem linka uz ovaj Javni poziv. Popunjene upitnike možete predati u šalter sali opštine.

Kontakt osoba za dodatne informacije Milka Todorović, šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti, telefon broj: 056/ 745-450.

Detaljnije informacije možete pročitati OVDJE.

Inicijativu za pomo mladim bračnim parovima pri kupovini prve nekretnine, najavio je nedavno i načelnik opštine Milići Marko Savić u intervjuu radiju “MAGIC”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button