ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Pravoslavna Nova godina obilježena – Božićno selo zatvoreno

Pravoslavna Nova godina dočekana je na Trgu rudara u Milićima a ovim događajem završena je i manifestacija Božićno selo. Brojni građani pravoslavnu Novu godinu dočekali su na Trgu rudara uz muziku uživo, posluženje i vatromet. Protojerej-stavrofor LJubiša Vujičić zahvalio je parohijanima koji su učestvovali u obilježavanju manifestacija povodom Nove godine i Božića.

„Šaljemo našem narodu poruku da budemo vrijedni, marljivi da volimo svoju državu. Da ono što je bilo 09.januara u Banjaluci vidimo kao uspjeh svih nas i da svu našu djecu i omldainu usmjeravmao ka tome da vole svaki pedalj svoje zemlje, da se sjetimo i onih koji su poginuli , da se kroz ove dane, koji su „blagi“ , sjetimo svih onih koji pate, koji nemaju, da se i za njih molimo Gospodu. Bitno je da sačuvamo vjeru u Gospoda, vjeru u porodicu, vejru u djecu i da sa tom vjerom krenemo naprijed, da ne gledamo nazad nego da uvijek i u svakom trenutku gledamo šta je najbolje i šta je dobro za srpski narod. Srećan pravoslavna Nova godina! Neka nam da Gospod da ova godina bude blagoslovenija nego prethdone“ – poručio je prtojerej-stavrofor Vujičić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić čestitao je građanima Srpske pravoslavnu Novu godinu.

„Drago mi je da smo svi zajedno na Trgu. Mi ćemo se truditi da u Novoj godini budemo što bolji, da realizujemo sve one ideje koje smo zamislili. Živi i zdravi bili!“ – poručio je načelnik Savić.

U Novu godinu po julijanskom kalendaru, građani opštine Miliću ušli su uz vatromet, koji je priređen tačno u ponoć.

Manifestacija  “Božićno selo”, koju već drugu godinu organizuje Crkvena opština Milići, počelo je 4. januara, uz nastup učenika OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, SŠC “Milutin Milanković” Milići i KUD “Prota Matija Popović” Milići. Božićno selo realizovano je pod pokroviteljstvom opštine Milići.

Tekst o otvaranju Božićnog sela možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button