ističemoRegija BiračRegionVijesti

Predstavljena poštanska marka sa likom Velimira Bate Živojinovića

Pošta Srbije predstavila je danas prigodnu marku sa likom glumca Velimira Bate Živojinovića (1933-2016).

V.d. Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je marka izdata na prelazu dvije godine povodom dvostrukog jubileja 50 decenija od ratnog filma “Sutjeska” (1973) i 55 godina od akcionog ostvarenja “Most” (1969), u kojima je Živojinović igrao.

Đorđević je ocijenio da je svojim brojnim ulogama Živojinović ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i “zaslužio da dobije svoju poštansku marku”.

Prema njegovim riječima, Živojinović je bio “veliki glumac”, koji je bio posebno popularan u Kini, zahvaljujući prije svega filmovima “Most” i “Valter brani Sarajevo” (1972).

Unuka čuvenog glumca Dina Živojinović je istakla da izdavanje marke pokazuje da se “prave vrijednosti prenose iz generacije u generaciju” i da je to još jedan od načina da “čuvamo Batin lik i djelo”.

– Bata i svi ostali članovi porodice bi bili veoma zadovoljni da su sa nama, i od srca veliko hvala – poručila je Živojinovićeva, kojoj je Đorđević uručio marku, uz prigodno otvaranje šampanjca, prenosi Glas Srpske.

Iz Pošte Srbije je istaknuto da je Živojinović “velikan filmske umjetnosti”, koga je na marki portretisao u odjelu i leptir mašni kreator Pošte Srbije Miroslav Nikolić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button