ističemonaslovnaRegija BiračRepublika Srpska

Program zajedničke komunalne potrošnje u Milićima 110 000 KM

Za Program zajedničke komunalne potrošnje u 2024.godinu, iz budžeta  opštine Milići biće izdvojeno ukupno 110 000 KM – kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje,stambeno-komunalne poslove i ekologiju Slaviša Stanković.

„Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2024.godinu definisan je način na koji će se održavati zelene površine kako u urbanom dijelu Milića tako i u naseljenim mjestima Nova Kasaba i Derventa, te uz regionalni put – glavnu saobraćajnicu ulica Cara Dušana i djelimično uz magistralni put . Što se tiče iznosa sredstava on se kreće u granicama kao i prethodnih godina“ – kaže Stanković.

Program zajedničke komunalne potrošnje usvojen je na devetnaestoj redovnoj sjednici SO Milići kao i odluke o utrošku sredstava od naknada za šume, mineralne sirovine i vode – napominje Stanković

„Što se tiče ovih sredstava od naknada za šume u iznosu 333 000 KM one će biti namijenjene za otplatu glavnice zajma primljenih od banaka na ime kreditnog zaduženja u iznosu od 3 miliona KM, što se uložilo u rekonstrukciju infrastrukturnih projekata. Na navedene Programe od šuma i od voda postoji saglasnost Ministarstva poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede. Što se tiče Programa od vodnih naknada, Zakonom o vodama je predviđeno na koji način se ta sredstva mogu koristiti a to je izgradnja obaloutvrda,kanala i drugih objekata predviđenih Zakonom“ – kaže Stanković.

Na sjednici je većinom glasova usvojena i odluka o visini stope poreza na nepokretnosti za 2024.godinu.Ona iznosi 0,10% procijenjene vrijednosti nepokretnosti na području opštine Milići a za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost iznosi 0,07%.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button