ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Prošireni kapaciteti dječijeg vrtića u Zvorniku

Grad Zvornik je od 15. januara ove godine proširio kapacitete JPVOU dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku preuzimanjem nekadašnjeg vrtića kompanije Alumine „Neven“ u Karakaju.

„Poslednjom rekonstrukcijom u objektu vrtića “Neven” osigurali smo prijem dodatnog broja mališana u postojeće grupe. Dosadašnjim aktivnostima uspjeli smo da obezbijedimo prostor za 700 djece. U svim mjesnim zajednicama gdje ima formirana grupa predškolaca, barem petoro ili šestoro djece, mi finansiramo taj program tokom cijele školske godine, po čemu smo jedinstveni u Republici Srpskoj. Ukupna izdvajanja za obrazovanje i mlade u budžetu grada Zvornika za 2024. godinu biće blizu 5.000.000 KM,“ rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

U Zvorniku se poslednjih godina povećava broj objekata za predškolsko obrazovanje, tako da trenutno JPVOU dječiji vrtić “Naša radost“ ima tri objekta u gradu i četvrti u Karakaju. Kako je najavljeno iz Gradske uprave i u narednom periodu biće nastavljeno sa proširenjem i izgradnjom kapaciteta.

Prema riječima Maje Soro, direktorice vrtića ovo je tek početak, jer iz ove ustanove nastavljaju da grade mostove između igre i obrazovanja stvarajući mjesta gdje svako dijete ima priliku da cvjeta i raste.

„Jedan od važnih koraka koje smo preduzeli odmah na početku jeste proširenje kapaciteta. Uspješno smo završili rekonstrukciju prostora, stvarajući dodatnih 14 mjesta u jasličkoj grupi. Takođe, doći će i do popunjavanja postojećih grupa, već od 01.februara još 42 mališana moći će da započne predškolsko obrazovanje u našoj ustanovi,“ istakla je direktorica Soro.

Prema najavama već sledeće sedmice počinje nabavka potrebne opreme i igračaka za opremanje radne sobe. Dječiji vrtić „Naša radost“ jedina je ustanova ovog tipa na području grada Zvornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button