ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Prvi koraci Vlasenica : Bolji uslovi povećali broj djece

Tokom prošle godine u vrtiću „Prvi koraci“ u Vlasenici boravilo je 74-oro djece raspoređenih u tri grupe – mlađa, starija i jaslička mješovita vaspitno obrazovna grupa. Direktorica predškolske ustanove “Prvi koraci” Marija Todorović kaže da su uslovi za boravak i rad sa djecom mnogo kvalitetniji i bolji u odnosu na raniji period.

„Lijepa vijest je što se u našem vrtiću znatno povećao broj djece, mi sada imamo mnogo bolje i kvalitetnije uslove za boravak i rad, postigli smo izuzetne rezultate i ja sam zbog toga ponosna. Prihodi koje smo ostvarili su znatno veći za razliku od prošle godine jer je povećan i broj djece. Mi se trudimo da imamo što veći broj djece i da naviknemo roditelje da samo u septembru upisuju djecu, a ne kao do sada, kada su upis djeteta mogli izvršiti u bilo koje vrijeme. To je jako bitno da primjenjujemo zbog adaptacije djece i kvalitetnog rada sa njima. Vaspitači ulažu veliki trud i napor, da rad sa djecom učine što kvalittenijim i boljim unoseći neprestano novine u rad, jer djeca nisu samo budućnost, djeca su prije svega sadašnjost, u koje treba ulagati vrijeme,ljubav i pažnju“ – kaže Todorovićeva.

Program rada za 2023/24. godinu u obdaništu “Prvi koraci” u Vlasenici sličan je prethodnom – kaže direktorica Todorović.

„Plan je isti s tim da u prostorijama naše ustanove imamo i djecu koja borave u produženom boravku. Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Vlasenica je dobila saglasnost za to, tako da smo im ustupili jednu prostoriju u kojoj se realizuje produženi boravak“ – kaže direktorica predškolske ustanove “Prvi koraci” Vlasenica Marija Todorović.

U predškolskoj ustanovi „Prvi koraci“ u Vlasenici zaposleno je 11 radnika. Izvještaj o radu obdaništa “Prvi koraci” za 2022/23. godinu i finansijski izvještaj za 2022. godinu, te program rada ove ustanove za 2023/24. godinu sa finansijkim planom za 2024.godinu bili su i tačka dnevnog reda osamnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Vlasenica. Osamnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica održana je 21.decembra.

Dnevni red osamnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Vlasenica možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button