ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Savremeni aparati za odjeljenje oftalmologije u Bolnici u Zvorniku

Odjeljenje za oftalmologiju zvorničke Bolnice dobilo je tri nova savremena aparata, OCT (Optička koherentna tomografija) i YAG laser i operacioni mikroskop čime pacijenti regije Birač dobijaju nove zdravstvene usluge. Stručni saradnici upoznali su osoblje oftalmologije sa funkcijama pomenutih aparata koji su renomiranog svjetskog proizvođača. Detaljnu obuku za rad našeg osoblja izvršiće dr Aleksandar Gaković specijalista oftalmologije i doc. dr Dejan Rašić specijalista oftalmologije Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije u beogradu.

Najsavremeniji operacioni mikroskop će omogućiti i uvođenje novih operativnih zahvata u okviru djelatnosti oftalmologije. Ovaj mikroskop je profesionalni hirurški instrument koji se koristi da ljekarima pruži najbolju vidljivost i tačnost tokom minimalno invazivnih operacija, saopšteno je iz Bolnice.

YAG laser – kapsulotomija je laserska intervencija koja se izvodi na prednjem segmentu oka, kod pacijenta koji kojih je operativno odstranjena katarakta.YAG laser može da se koristi u terapiji i prevenciji glaukoma.

YAG laser kapsulotomija relativno je brz i bezbolan zahvat nakon kojeg se poboljšava vidna oštrina te se omogućava praćenje promjena na pozadini oka, a može se obaviti nekoliko meseci posle operacije katarakte.

YAG laser je jedini aparat ovog tipa na kompletnoj regiji, te uz pomoć nabavljenog YAG lasera i OCT aparata pacijentima nudimo novu uslugu u Odjeljenju za oftalmologiju i naši pacijenti neće imati potrebe odlaziti druge ustanove i kako bi dobili potrebnu zdravstvenu njegu.

OCT aparat (optička koherentna tomografija) pruža napredne dijagnostičke mogućnosti, visokokvalitetne slike, detaljan prikaz očnih struktura i olakšano snimanje kod pacijenata s određenim očnim stanjima. To je vrlo koristan alat za oftalmologe u dijagnostici, praćenju i liječenju različitih očnih bolesti i poremećaja.

Zaposleni na Odjeljenju za oftalmologiu JZU Bolnica Zvornik, na čelu sa načelnikom odjeljenja dr Veselinom Sandićem, specijalistom oftalmologije, zahvalni su za nabavku pomenutih aparata , čime se znatno podiže usluga za sve osiguranike naše regije.
U tekućoj godini sa specijalizacije iz oftalmologije u našu ustanovu se vraća i dr Boris Baković, zahvaljujući čijim neospornim kvalitetima nivo usluge će biti podignut na viši nivo, a takođe će se nastaviti trend bez listi čekanja za preglede i operacije uz adekvatnu uputnicu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button