ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Stipendije opštine Osmaci studentima dodjelio načelnik Radan Sarić

Načelnik opštine Osmaci, Radan Sarić, potpisao je danas ugovore sa 11 studenata visokoškolskih ustanova, koji su na osnovu Javnog poziva za dodjelu stipendija ostvarili ovaj vid pomoći i postali korisnici stipendija za 2023/2024. godinu.

Mjesečni iznos studentskih stipendija predviđen je Pravilnikom o kriterijumima za dodjelu studentskih stipendija opštine Osmaci, a može da iznosi i do 1500 KM za svakog studenta.

Kriterijum za dodjelu sredstava bio je prosjek ocjena u toku školovanja i na osnovu tog kriterijuma utvrđen i iznos za svakog studenta pojedinačno.

Radan Sarić, načelnik opštine, istakao je da je ovo već druga godina kako se odvija ovaj vid podrške redovnim studentima opštine Osmaci, a koji su ostvarili pravo na stipendije, te da se nada da će ovo biti redovna praksa i u narednim godinama, kako bismo našim vrijednim studentima pokazali da imaju podršku svoje opštine, načelnika i sugrađana.

Studentima je prilikom potpisivanja ugovora, načelnik opštine Radan Sarić, lično uručio i prikladne poklone i poželio im puno sreće i uspjeha u daljem obrazovanju, kao i mnogo radosti i napredak u svim životnim poljima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button