ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Svetosavska nedelja u Zvorniku – održan koncert duhovne muzike

U zvorničkom domu omladine sinoć je održan koncert duhovne muzike koji su pripredili članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“. Koncert je održan u okviru duhovne manifestacije „Svetosavska nedelja“. Pprigodnu besjedu uz koncert je govorio protojerej Miloš Zekanović, straješina hrama Rođenja sv. Jovana Krstitelja.

On je istakao da je srećan što se u Zvorniku godinama održava „Svetosavska nedelja“ u kojoj aktivno učestvuje i sveštenstvo Sprske pravoslavne crkve. Zekanović je istakao da je imao ulogu predavača na koncertu „Izvornik“-a, koji su uvijek podrška crkvi.

„Slušajući koncert „Izvornik“-a mi možemo da osjetimo duh svetosavlja koji oni šalju. Svaki njihov koncert jača duh i tijelo svakog pravoslavnog hrišćanina, razgaljuje dušu, ali, isto tako, i bistri um. Mi smo večeras došli da poslušamo njihov koncert i da kažemo da smo i mi na putu Svetog Save,“ rekao je protojerej Zekanović.

Prvo zvorničko pjevačko durštvo „Izvornik“ registrovano je zvanično 2011. godine, a postoji od 2006. godine. Trenutno okuplja oko 30 članova.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button