ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Božićnom selu danas “Poletarci”,popodne lovci,ribolovci…

U Božićnom selu u Milićima jutros su svoje radove predstavila djeca iz odaništa „Poletarac“. Njih 20-ak iz starije vrtiće grupe danas su bili zaduženi da prodaju svoje proizvode . Među njima je bio Vojo Marković koji ima 4,5 godine.

“Pravio sam razne igračke i mislim da će se sve prodati. Od prikupljenog novca kupićemo igračke za vrtić” – kaže Vojo.

u božićnom selu - poletarci milići

Vaspitačica Slavica Mimić kaže da su novogodišnje i božićne ukrase pravili zajedno sa djecom.

“U dogovoru sa djecom sav zarađen novac biće raspoređen prema njihovim potrebama i željama, tj. za kupovinu nekih najneophodnijih igračaka koje njima trebaju. Danas je na Trgu sa nama dvadesetak drugara” – kaže vaspitačica Mimić.

Ovog jutra vrijedni su bili i na štandu Mice Žugić. Ona je i ove godine sa svojom djecom pripremila zanimljive šaljive predmete.

“Izložila sam pšenicu, vunene čarape, radove u drvetu, na staklu…da pokažemo šta i mi u Milićima pravimo. Ove godine smo se malo više potrudili i ponudili bogatiji asortiman, počeli smo pripreme na vrijeme i dok traje manifestacija građani će imati priliku da kupe naše proizvode” – kaže Mica, na čijem štandu se može naći i oklagija zanimljivog naziva „mužomlat“.

u božićnom selu

“Malo da se našalimo. Šale nije na odmet a “mužomlat” će dobro doći ženama da riktaju muževe” – poručuje Mica.

“Božićno selo”  na Trgu rudara u Milićima otvoreno je sinoć nastupom hora OŠ “Aleksa Jakšić” Milići”. Nakon hora, je nastupila učenica ekonomske škole SŠC “Milutin Milanković” Milići Željka Stanišić a zvanični dio programa zatvorio je nastup KUD “Prota Matija Popović” Milići. Na otvaranju manifestacije učešće je uzelo 17 izlagača koji su predstavili šaroliku lepezu ručno rađenih proizvoda.

U Božićnom selu biće priređeni raznovrsni sadržaji do 13. januara. Danas će se predstaviti lovci, ribolovci I policija, sutra (06.01.) je proslava Badnjeg dana, biće obilježen Dan RS a Božićno selo zatvoriće obiježavanje pravoslavne Nove godine.

Više o otvaranju Božićnog sela možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button