ističemoSvijetVijesti

U ovim gradovima je noćni provod najjeftiniji

Gradovi poput Berlina, Buenos Airesa i Las Vegasa poznati su po svojoj živopisnoj noćnoj sceni, ali zabava na tim mjestima može biti “iscrpljujuća” za vaš novčanik.

Zato je agencija “Ski Vertigo“ istražila koji svjetski gradovi nude najpovoljniji noćni provod.

Koristeći zanimljivu metriku analize troškova tri piva, vožnje taksijem na udaljenost od 5 kilometara i obroka u “McDonaldsu“ u 183 velika grada, utvrdili su gdje je noćni provod najisplativiji.

Na prvom mjestu je Gvangdžou, grad koji je istorijsko poznat kao glavna polazna tačka Puta svile i ključna kineska trgovačka luka, ali također i grad s mnogo barova i klubova. Trošak tri piva, vožnje taksijem i obroka u McDonaldsu iznosi samo 8,52 evra. Kina ima još tri grada na istoj listi, a Šenzen i Peking također se nalaze među prvih 10, prenosi b92.

Indija također dobro prolazi. Gurgaon, grad jugozapadno od Nju Delhija, nalazi se na drugom mjestu s prosječnim troškom od 9,44 evra, Koimbatore je na četvrtom, a Kolkata na petom. Na trećem mjestu je Aleksandrija u Egiptu, s 9,53 evra.

Među deset najpovoljnijih destinacija za noćni život koje možete rezervirati u 2024. godini su: Ho Ši Min (Vijetnam – 10,04 €), Tunis (10,42 €) i Džakarta (11). 

(nezavisne)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button