ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U penziju israćen protojerej-stavrofor Vidoje Lukić, višedecenijski arhijerejski namjesnik i starješina Sabornog hrama u Zvorniku

U 34. nedjelju po Duhovima, u Sabornom hramu je prigodnom ogranizacijom u penziju israćen protojerej-stavrofor Vidoje Lukić, višedecenijski arhijerejski namjesnik i starješina Sabornog hrama. Crkveni odbor je sa vjernim narodom organizovao dostojan program ispraćaja prote u penziju.

Tim povodom sabrat Sabornog hrama otac Jovan je protu i protinicu pozdravio riječima:

“Dragi naši proto i protinice, meni je pripala neizmijerna čast da vam u ime bratstva Sabornog hrama, crkvenog odbora i vjernog naroda izrazim zahvalnost za vijerno i neumorno služenje Crkvi Božijoj i da vam čestitam odlazak u mirovinu. Želimo da vam penzionerski dani budu ispunjeni radošću, da vas dobro zdravlje posluži i da vazda imate bodar duh! Hvala vam u ime naše crkvene zajednice na predanom radu koji je krunisan prinošenjem ovog veličanstvenog hrama Bogu na dar, a nama na spasenje. Mi crkveni ljudi znamo da nas svaki trud na izgradnji Crkve Božije upisuje u neizbrisivu knjigu sjećanja Božijeg. Vi ste se krupnim slovima upisali u tu knjigu, a ta slova su neizbrisiva.
U to ime vam za uspomenu i molitveno sjećanje uručujemo na dar ovu sliku, umjetnički rad, da ukrasi vaš dom, a u isto vrijeme da vas neprestano podsjeća na to da u našim srcima imate i mjesto i stan. Živi, zdravi i radosni vazda bili na mnoga i blaga ljeta!”

Za uspomenu i molitveno sjećanje im je uručena slika Sabornog hrama, umjetnički rad umjetnika Dejana Vidakovića iz Zvornika, sa ličnim portretima.

Proto Vidoje je nadahnutim riječima zahvalio bratstvu hrama, crkvenom odboru i vjernom narodu na ljubavi i pažnji. Ukratko je opisao svoj crkveni životni put i ohrabrio nas poukom da “Bog pregaocu daje mahove”, saopšteno je iz Sabornog hrama.

Narod je srdačno pozdravio protu i protinicu, čestitajući im odlazak u penziju. Nakon pozdravnih i otpozdravnih govora crkveni odbornici su u kripti hrama organizovali svečani ručak za sve vjernike uz prigodni kulturno-umjetnički program. Narod je sa svojim protom i protinicom proveo u radosti i prijatnom duhovnom raspoloženju trpezu ljubavi. Zahvalni Gospodu i svima koji su se potrudili na ovom bogougodnom djelu, proti Vidoju i protinici Stani želimo blagoslovene i radosne penzinerske dane!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button