ističemoRegija BiračVijesti

U Svečanom defileu učestvovalo 3.400 pripadnika MUP-a Republike Srpske

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovali su u Svečanom defileu povodom 9. januara – Dana Republike Srpske koji je održan u Banja Luci.

U Svečanom defileu učestvovalo je ukupno oko 3.400 pripadnika MUP-a Republike Srpske, predstavnika civilnog sektora, različitih republičkih uprava, udruženja i organizacija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod ima pravo da obilježava svoj Dan Republike, a svi koji pokušavaju da to uskrate neće u tome uspjeti.

“Republika Srpska ima sjajan narod”, rekao je Dodik učesnicima svečanog defila u Banjaluci i zahvalio se svima koji su došli.

“Oni koji računaju da neće biti Republike neka ovih dana budu s nama, mi znamo da neki smatraju da ovo što pokažemo ovdje da nije nešto, a ja im kažem da je ovo sve”, rekao je Dodik i dodao da Srpska ne želi nikakve sukobe i neće ih voditi.

Svečani defile čine ešaloni civilnog sektora i ešaloni Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Civilni sektor čini 56 ešalona, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske čini Zastavni vod, četrnaest (14) ešalona jedinica i osam (???? motorizovanih ešalona.

Od 56 ešalona civilnog sektora, 20 ešalona čine organizacije i udruženja čiji su pripadnici dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske, ali i u odbrani našeg naroda od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Po prvi put su u ešalonima i pripadnici Srednje škole unutrašnjih poslova.

Svečanom defileu pored predsjednika Dodika prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, direktor policije Siniša Kostrešević, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kao i drugi zvaničnici i građani Republike Srpske.

Svečani defile je završen pjesmom “ Pukni zoro” koju je izvela srpska i crnogorska pjevačica etno, duhovne i rodoljubive muzike Danica Crnogorčević, zajedno sa Policijskim orkestrom MUP-a Srpske.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button