ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Vrijednost realizovanih projekata u 2022.u Vlasenici 12 081 000 KM

Od planiranih 80 projekata čija je ukupna vrijednost oko 12 700 000 KM, tokom 2022. godine u opštini Vlasenica je započeta implementacija 70 projekata a procenat u potpunosti ili djelimično završenih projekata iznosi 87,55%  . Šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović kaže da su projekti definisani Planom implementacije Strategije integrisanog razvoja opštine Vlasenica za 2022.godinu.

“Planom implementacije za 2022.godinu I utvrđenim izmjenama Plana, planirana je implementacija 80 projekata. Ovdje moram naglasiti da je  Opština Vlasenica imala dosta projekata koji su višegodišnjeg karaktera, dakle ne završavaju se jednokratno, poput dodjele sadnica, plastenika, mehanizacije u oblasti poljoprivrede, subvencije u oblasti privrede I preduzetništva – to su sve projekti koji traju više godina. Ukupna vrijednost implementiranih projekata je 12 081 000 KM što je 95,29%  realizacije u odnosu na projektovani finansijski okvir. Od ukune vrijednosti realizovaih projekata, 8,9% je realizovano iz budžeta opštine a 91% iz eksternih izvora – u prvom redu imali smo podršku Vlade RS a onda I mnogobrojnih donatora sa kojima sarađujemo dugi niz godina, praktično, od kada je osnovan Odsjek za razvoj” – kaže Damljanović.

U prethodnoj godini (2023) Opština Vlasenica je preko Odsjeka za razvoj aplicirala na 31 javni poziv stranih donatora a podršku je dobilo 19 projekata, čija realizacija je počela.

Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementacije Strategije integrisanog razvoja opštine Vlasenica za 2022.godinu usvojen je na decembarskoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica I kako kaže Damljanović ima za cilj da pokrene sve bitne aktere na razmišljanje I doprinese boljem donošenju odluka u realizaciji strateških prioriteta – prije svega ekonomskog, društvenog razvoja I zaštite životne sredine a u okviru deset definisaih sektorskih ciljeva.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button