BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaServisne informacijeVijesti

Civilna zaštita : 01.marta pokazna vježba civilne zaštite u Bratuncu

Civilna zaštita Republike Srpske organizovaće 1. marta u Bratuncu pokaznu vježbu “Spasavanje 24 – Bratunac”, povodom Dana civilne zaštite Srpske.

Početak vježbe planiran je za 11.00 časova kod Srednjoškolskog centra, a smotra učesnika u 12.40 časova, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite. Svečana akademija biće održana u 13.15 časova u sali Skupštine opštine Bratunac.

Tokom vježbe planirane su aktivnosti spasavanje na i pod vodom, helikopterski transport spasilaca i medicinski transport, te evakuacije u slučaju zemljotresa i povrijeđenih u ruševinama.
Biće prikazano i gašenje požara u ruševinama od zemljotresa, radiološko-hemijsko-biološka zaštita i spasavanje u akcidentu hemikalijama nakon zemljotresa, spasilačke aktivnosti u saobraćajnoj nezgodi.

Učesnici vježbe su pripadnici Republičke uprave civilne zaštite, Gorske službe spasavanja Republike Srpske – Stanica Foča, Helikopterski servis Republike Srpske, Teritorijalna vatrogasna-spasilačka jednica Bratunac, Opštinska civilna zaštita, Crveni krst i Dom zdravlja Bratunac. /kraj/ljč/dlu/foto

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button