ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dan boraca obilježen i u Zvorniku

Predstavnici boračkih organizacija grada Zvornika danas su polaganjem vijenaca na spomenik za 1.084 poginula borca u proteklom ratu obilježili Dan boraca Odbramebno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Milivoje Marković rekao je da su se okupili danas da se poklone sjenima svih boraca koji su dali život za odbranu Republike Srpske u kojoj njihovi potomci žive u slobodi.

„Sloboda je najveći domet čovječanstva u kojoj svaki pojedinac može da izražava svoja uvjerenja, a da time ne ograničava druge da u slobodi ostvaruju svoja prava“, rekao je Marković.

Centralno obilježavanje održano je Višegradu. U manastiru Dobrun služen je parastos poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i poginulim ustanicima, a nakon toga i položeno cvijeće na spomenik voždu Karađorđu.

Republika Srpska obilježava Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, u kojem su život dala 23.752 pripadnika Vojske i policije Srpske, i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button