ističemonaslovnaRegija BiračSportVijesti

FK Drina u subotu igra protiv Famosa

U prostorijama Fudbalskog kluba Drina danas je održana konferencija za novinare povodom nove organizacione strukture, planiranih aktivnosti i utakmice protiv FK „Famos“.

FK „Drina“ u subotu dočekuje ekipu  „Famos“ iz Vojkovića, Istočna Ilidza. Utakmica će biti odigrana na gradskom stadionu sa početkom u 14 časova.

Iz kluba ističu da je ovo vrlo važna utakmica i pozivaju sugrađane da svojim prisustvom daju podršku fudbalerima Drine.

Na održanoj konferenciji za medije FK „Drina“ pored najave za subotnju utakmicu, govorilo se i o trenutnoj situaciji u klubu.

Na održanoj Skupštini u februaru imenovane su nove organizacione strukture. Novi predsjednik Upravnog odbora je Jelenko Vasić dok je za sportskog direktora izabran Milan Đokić.

Vasić je rekao da će ubuduće konferencije za medije biti redovne i vrata FK „Drina“ biti otvorena za sve ljude koji imaju iskrene namjere prema Drini.

„Još uvijek nismo potpuno preuzeli rukovodstvo kluba, ali ubrzo ćemo u potpunosti rukovoditi klubom i imati jasnu sliku što se tiče finansija. Konkretne buduće aktivnosti su izgradnja pomoćnog terena, renoviranje svlačionica i obezbjeđenje osnovnog budžeta u iznosu od 400 000 KM. Takođe mora se izvršiti revizija dosadašnjeg finansijskog poslovanja i ukoliko se utvrde nepravilnosti mi smo dužni da podnesemo krivičnu prijavu. Cilj je da u budućnosti klub bude  samoodrživ i da ljudima bude čast sto su dio Drine“, rekao je Vasić.

„Nova uprava je skup entuzijasta i ljudi koji vole Drinu, a u mogućnosti su da pomognu i da klub vrate na stare staze slave. Napravili smo klub prijatelja koji broji 15-tak privrednika koji će finansijski pomoći klubu. Novi članovi uprave su Jovan Gotovac, Stevo Savić, Neđo Stjepanović, Danijel Dragičević, Jovica Đurić, Miroslav Ivanović, Nebojša Galić,  pojasnio je Jelenko Vasić predsjednik Fudbalskog kluba Drina.

Istakao je da je prije svega cilj da se klub stabilizuje organizaciono, da se povrati ugled u Savezu, a posebno među navijačima.

„Na polju infrastrukture saniraćemo nedostatke kojih ima i već pravimo planove o izgradnji pomoćnog terena na kojem bi trenirale sve selekcije. Počeli smo sanaciju krova, kako bi sanirali prokišnjavanje u svlačionice“, pojasnio je Vasić.

Na današnjoj konferenciji obratio se i šef stručnog štaba FK „Drina“ Mile Lazarević.

“Glavni cilj ove sezone je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Šest igrača je došlo u klub, ali je na pauzi iz kluba otišlo šest igrača. Odigrali smo 7 pripremnih utakmica i samo smo jednu izgubili. Uslovi za treniranje nisu na zadovoljavajućem nivou, ali momci su izdržali pripreme. Nadamo se da će rezultati biti dobri“, dodao je Lazarević

“Drina ima ime i kada odemo na gostovanja, drugi klubovi nas poštuju. Vrijeme je da se dokažemo i rezultatima”, riječi su kapitena tima Danijela Ćuluma.

Na kraju konferencije iz kluba su još jednom pozvali građane Zvornika, ljubitelje fudbala da dođu na stadion i podrže  klub u subotu od 14h protiv „Famosa“.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button