ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Gradonačelnik Zvornika: Čestitka povodom Dana državnosti Srbije

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović čestitao je praznik svim građanima Srbije ističući da su državotvorni putevi nastanka Srbije ponos svim Srbima, ma gdje god živjeli.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

“Rukovodstvu Republike Srbije i svim njenim državljanima čestitam Dan državnosti, godišnjicu početka Prvog srpskog ustanka i usvajanja Sretenjskog ustava.
Državnosti nije moglo biti bez slobode i nezavisnosti, za koju se izborio srpski narod kroz svoje jedinstvo oko najvišeg cilja.
Danas se ne obilježava samo slobodarska tradicija jednog naroda, već i poštovanje svih građana Srbije, kojim želim obilje napretka i prosperiteta, jer jaka i stabilna Srbija je garant stabilnosti i mira u cijelom našem regionu.
Zajedničkim naporima, uz značajnu finansijsku podršku Vlade Srbije u posljednjih nekoliko godina, u Zvorniku je realizovano više značajnih infrastrukturnih projekata koji su poboljšali uslove života naših građana. Iskreno vjerujem da će ta saradnja ubuduće biti na još višem nivou, na ponos svih stanovnika lijeve i desne obale Drine”, kaže se u čestitki gradonačelnika Zvornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button