ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Inspektori u Vlasenici pojačavaju kontrolu izdavanja fiskalnih računa

Tokom prošle godine tržišni inspektori opštine Vlasenica su izvršiil preko 300 kontrola, a sanitrani inspektor oko 200. Božidar Kurtuma šef Odsjeka za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije opštine Vlasenica kaže da će tokom ove godine biti pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa.

„Mogu da kažem da se smanjio broj izdatih prekršajnih naloga u 2023. godini, što pokazuje da rad na terenu daje rezultate. Naglasio bih da će inspektori u 2024. godini pojačati rad u oblasti izdavanja fiskalnih računa na terenu. Ne kažemo da ima nekih prekršaja ali smatramo da neke stvari mogu da se poprave. Nadam se da ćemo imati i saradnju od strane preduzetnika i da praktično neće ni biti prekršaja po pitanju izdavanja fiskalnih računa“ – kaže Kurtuma.

Kada je u pitanju rad komunalne policije u prošloj godini, Kurtuma kaže da se obim rada smanjio u odnosu na period korone.

„Korona  je uticala da se smanje određene djelatnosti ali evo u narednom periodu ćemo se bazirati na uspostavljanju što boljeg komunalnog reda na području opštine Vlasenica po pitanju uređenja zelenih površina u gradu , ukrašavanja parkova itd. Tokom aprila, mjeseca čistoće, svakako ćemo najviše raditi na uređenju grada i ovom prilikom apelovaću na sve roditelje da vode računa, da djeca, prilikom posjete parkovima i drugim zelenim površinama, ne gaze po cvijeću i ne čupaju ukrasne biljke. Očekuje se i otvaranje ski-centra Igrišta i svakako će i komunalna policija u ovoj godini raditi na uspostavljanju komunalnog reda na pomenutom ski kompleksu “ – kaže šef Odsjeka za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije opštine Vlasenica Božidar Kurtuma.

U Odsjeku za za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije opštine Vlasenica zaposlena  su dva tržišna inspektora, po jedan sanitarni i veterinarski inspektor, te tri komunalna policajca.

Informacija o radu inspekcijskih organa za 2023.godinu te Informacija o radu Komunalne policije opštine Vlasenica za 2023.godinu bile su tačke dnevnog reda devetnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button