ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

“Kako biti siguran na internetu”-nagrađena učenica iz Zvornika Savka Jevtić

Na ovogodišnjem takmičenju “Kako biti siguran na internetu” u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture i Republičkog pedagoškog zavoda nagrađeni su učenici koji su svojim radovima najbolje ukazali na brojne opasnosti i elemente vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama. Za to su dobili i nagrade. Iz svake kategorije nagrađena su po tri rada.

Učenica četvrtog razreda Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” iz Zvornika Savka Јevtić, treću nagradu dobila je za plakat.
Јevtićeva je rekla da ju je rad podstakao da pokaže vršnjacima kako treba da se ponašaju na društvenim mrežama i da treba da prijave svaku vrstu nasilja roditeljima, profesorima i najbližima prijateljima. Ona je navela da je nagrađeni plakat na kojem je prikazano kako su djeca promijenila neku igru u vršnjačko nasilje. Veliku zaslugu za podršku u izradi radova imaju i nastavnici i profesori.

Kategorije nagrađenih učenika bile su od 2. do 5. razreda, zatim od petog do devetog i za srednjoškolce.

Prvonagrađeni u svakoj kategoriji, uz priznanja, dobijaju na poklon i laptope koje su obezbijedile partnerske kompanije, kao i knjige koje poklanja Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button