ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

„Kako biti siguran na internetu“-nagrađene Monja i Savka, učenice iz Zvornika

Međunarodni dan sigurnijeg interneta u Republici Srpskoj obilježava se 6. februara, a osnovni cilj kampanje podrazumijeva podizanje svijesti o bezbjednom digitalnom okruženju za djecu i mlade.

Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod, ovim povodom su organizovali takmičenje pod nazivom „Kako biti siguran na internetu“. Nagrađene su dvije učenice iz Zvornika.

Monja Milanović učenica OŠ „Sveti Sava“, osvojila je drugo mjesto u kategoriji mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, uz mentorstvo učiteljice Zorane Modić, dok je učenica SŠC „Petar Kočić“, Savka Jevtić, osvojila treće mjesto na srednjoškolskom uzrastu uz mentorstvo Svetlane Zarić.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović čestitao je učenicama i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima i istakao važnost zaštite na interentu.

„Svaki uspjeh naših učenika posmatramo kao i naš uspjeh, a znati da su najmlađi Zvorničani svjesni koliko opreza i znanja zahtijeva boravak u digitalnom svijetu je za svaku pohvalu. Svi rezultati koje postižu dolaze nakon mnogo uloženog truda kako njih samih tako i njihovih nastavnika. Srećan sam zbog činjenice da ova djeca Zvornik uvijek dovedu u krug najboljih u Srpskoj,“ rekao je gradonačelnik Ivanović u svojoj poruci.

Promovisanjem bezbjednog ponašanja za korisnike interneta, uloga roditelja, staratelja i stručnih saradnika, kako je prisustvo djece na mreži neizbježno, obuhvata pronalaženje adekvatnih načina za upotrebu tehnologije u najbolje svrhe i uz izbjegavanje mogućih opasnosti. Neophodno je da uključene strane budu edukovane i da podržavanjem određenih pravila ponašanja doprinesu ostvarenju bezbjednosti na internetu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button