ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Knjigu „Kralj i tri šešira“ predstavila Dragana Pavlović Ribać

Knjigu „Kralj i tri šešira“ koja je posvećena velikoj i maloj djeci, sinoć je u Centru za kulturu u Bijeljini predstavila Dragana Pavlović Ribać.

 „U knjizi se nalaze i prozni i poetski tekstovi, šest bajki i sedam pjesama. Bajke u knjizi govore o borbi između dobra i zla, o preprekama koje je neophodno savladati da bi se stiglo do cilja“, riječi su autorke. Ona ističe da su joj djeca nepresušna inspiracija za napisane knjige i da su ona i i najveći kritičari.

Ovo je treća knjiga koja u odnosu na prethodne dvije ima i bajke, a ne samo pjesmice za djecu. Recenzije za ovu knjigu napisale su profesorice srpskog jezika Jelena Nešković i Aleksandra Gajić.

Knjiga je štampana u Asoglas izdavaštvu iz Zvornika.

Direktor izdavaštva Dejan Spasojević je rekao da ovakva izdanja imaju vaspitnu ulogu jer su usmjerena na najmladje u vremenu preobaviještenosti kada sve manje korisnih sadržaja dolazi do djece, da ih usmjeri na prave vrijednosti. Pisati za djecu nije lako jer pored talenta treba dosta empatije i brižlijvosti da poruke koje djeci šaljemo budu na korist i vaspitanje, na dobrih vrijednosti usvajanje, istakao je Spasojević.

Na predstavljanju ove knjige nastupila su i djeca koja su recitovala pjesmice iz knjige. Nakon recitacija djeci su dodjeljene i zahvalnice.

Dragana Pavlović Ribać prvu knjigu „Roda bez pardona“ kao dar publici poklonila je 2020. godine dok je dvije godine kasnije obradovala i novim naslovom „Zaljubi se jedan Vasa“.

Predstavljanje nove knjige „Kralj i tri šešira“ planirano je 14. februara i u Zvorniku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button