ističemoRegija BiračRepublika SrpskaSportVijesti

Košarkaški klub “Milići”: Prioritet omasovljavanje članstva i vaspitno-obrazovni rad sa djecom

Košarkaški klub „Milići“ Milići je i dalje najbrojniji sportski kolektiv koji, već nekoliko godina, okuplja između 80 i 100 aktivnih članova uzrasta od 7 do 17 godina. Novi članovi u Košarkaški klub “Milići” se primaju jednom godišnje, obično u periodu septembar-oktibar. Treninzi su se prošle godine održavali tri puta sedmično, i tako će biti i u 2024.godini – rečeno je na Trećoj redovnoj sjednica novog saziva Skupštine Košarkaškog kluba (KK) “Milići”.

Na sjednici su usvojeni izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2023.godinu, te plan rada i finansijski plan za 2024.godinu.

košarkaški klub - milići 2024

Predsjednik Skupštine KK Milići Predrag Sušić kaže da je zadovoljan postignutim rezultatima.

“Mislim da smo uspjeli da “pogodimo” generaciju koja je završila na prvom mjestu tabele PKO Bijeljina, to se odnosi na predpionirsku selekciju. Ulazimo u novu godinu i planiramo da istim tempom nastavimo i da se kvalifikujemo za završnicu Prvenstva RS. Pionirska selekcija je na sredini tabele, što je jako dobro, imajući u vidu da je konkurencija bila jaka, poput Zvornika, Bijeljine…Veliko mi je zadovoljstvo što smo i finansijski, uspješno završili godinu. Osim sredstava koja dobijamo iz budžeta Opštine Milići, uspjeli smo da obezbijedimo dodatna sredstva preko velikog broja donatora. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim sponzorima koji su nas podržali u 2023.godini i mislim da ćemo nastaviti saradnju i u 2024.godini” – kaže Sušić.

košarkaški klub milići
košarkaški klub milići

Sušić je osim redovnih aktivnosti Kluba u 2024.godini, najavio učešće KK “Milići” na Međunarodnom košarkaškom turniru u Francuskoj, na kojem će učestvovati sa četiri selekcije, dvije muške i dvije ženske. Turnir će biti održan polovinom maja. Takođe u ovoj godini planirano je i učešće na nekom od košarkaških kampova.

“Hvala mojim kolegama, trenerima i djeci koja su prepoznala našu ambiciju i rad Kluba. Nama nije bitan samo rezultat, već i vaspitno-obrazovni rad sa djecom i uključivanje što većeg broja djece u sport” – zaključio je na kraju Sušić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button