ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Milići: Načelnik zadovoljan realizacijom zacrtanih ciljeva – odbornici prihvatili Izvještaj za 2023.

Na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići, koja je održana danas, usvojen je Izvještaj o radu načelnika opštine Milići za prošlu godinu. Načelnik opštine Marko Savić kaže da je Izveštaj sveobuhvatan i praktično je poslednji u ovom mandatu i skupštinskom sazivu.

„U Izvještaju je istaknuto nekoliko važih segmenata na kojima smo radili. Prije svega, skinuli smo „anatemu“ zatvorenog mjesta i omogućili otvaranje opštine ka novim investicijama. Imali smo i direktne investicije, o čemu su vaši slušaoci i upoznati. To je razvoj industrijske zone u Podgori, razvoj kapaciteta u Novoj Kasabi i Poljima. Jako je važno napomenuti da je kroz sve ove kapacitete otvoreno 144 radnih mjesta. Naravno, protekli period nije bio najpovoljniji kada je u pitanju investiranje jer smo imali pandemiju virusa korona, uslijedio je rat u Ukrajini, inflacija i imajući sve ovo u vidu jako smo ponosni na sve ono što smo napravili. Zamislite šta bismo imali da nije bilo ovih „loših“ okolnosti? Naravno naš primarni cilj je i dalje stvaranje prilika za otvaranje radnih mjesta jer smatramo da je to ključ ostanka mladih na ovim prostoirma“ – kaže Savić.

U Izvještaju  o radu načelnika navedeni su projekti koji se odnose na putnu infrastrukturu. Savić kaže da je urađeno duplo više kilometara asfaltnih puteva nego za prethodnih 30 godina.

“Takođe, radili smo i na drugim stvarima vezanim za infrastrukturu. Pokrenuli smo nekoliko važnih kapitalnih projekata i završili rekonstrukciju vodovodne mreže, krenuli u uređenje obala i vodotkova… Krajem prošle godine sam najavio i da ćemo dati akcenat na infrastrukturu koja se tiče sadržaja. U tom pravcu smo reakonstruisali nekoliko igrališta otvorili sankalište, pokrenuli inicijativu za uređenje Sportskog centra, uređenje kompleksa Ušće. To su stvari na kojima ćemo raditi i u narednom periodu u skladu sa našim mogućnostima“ – kaže Savić.

Ni poljoprivreda nije bila zapostavljena. Načelnik Savić navodi projekat razvoja pčelarstva te plasteničke proizvodnje.

„Biće formirana tri prodajna mjesta za poljoprivredne proizvode uz magistralni put. Tu je i projekat unapređenja proizvodnje šljiva, gdje će biti obuhvaćeno 15 korisnika, na čijim će se voćnjacima primijenjivati agrotehničke mjere. Naravno, projekat pčelarstva koji realizujemo sa NODAS-om je jako važan za našu opštinu. Evo, juče je bila ovdje i edukativna radionica za pčelare ali ono što je značajan benefit ovog projekta je uspostavljanje paše za pčele” – kaže Savić.

Savić je u izvještaju napomenuo i da su realizovani brojni kulturni i sportski sadržaji uz uključivanje lokalnih resursa.

„Od obdaništa, preko osnovne i srednje škole, do KUD-a i crkve,. Polako vraćamo i obiježavanje 06. avgusta. Zajedno sa crkvom vraćamo i obilježavanje Velike Gospojine, u malo drugačijem obliku. Mnogo smo radili i to je sve napisano u izvještaju“ – istakao je načelnik opštine Milići Marko Savić.

Osim Izvještaja o radu načelnika opštine Milići za 2023.godinu, odbornici su većinom glasova usvojili i Informaciju o radu Skupštine opštine za 2023. te Informaciju o radu Policijske stanice Milići za prošlu godinu. Usvojeni su i Izvještaji o realizaciji godišnjih planova i programa za školsku 2023/2024 godinu osnovne i srednje škole kao i Program obilježavanja 31.marta, Dana opštine Milići. S obzirom da je izborna godina, povodom Dana opštine, neće biti dodijeljena opštinska priznanja i nagrade.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button