ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Mitropolit Hrizostom služio svetu liturgiju u Milićima

Njegovo visoko preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom  služio je juče  svetu liturgiju u hramu Sv.oca Nikolaja u Milićima. Mitropolit je u besjedi istakao da mu je uvijek radost da dođe u milićku crkvu, koja je svojim ukrasima i freskama slika Carstva Nebeskog.

U tumačenju jevanđelja naglasio je da Bog ne ostavlja ni jednog čovjeka, pa ni grešnika. Na kraju, Njegovo Preosveštenstvo je podsjetio da uskoro počinje Veliki post i da se polako spremamo za njega.

“Neka Gospod usliši danas naše molitve, da se počnemo polako pripremati za Veliki časni post, koji će nas upravo pripremiti za jedan duhovni preporod – da obnovljeni u radosti i veselju u obnovljenju duha i tijela dočekamo i Hristovo vaskrsenje. Neka bude srećno i blagosloveno, da ste mi žvi i zdravi ” – poručio je mitropolit Hrizostom.

mitropolit hrizostom - milići

Vjeroučitelj u SŠC “Milutin Milanković” u Milićima Milan Vuković kaže da je ovo jedna od redovnih kanonskih posjeta mitropolita.

“Ovo je jedna od redovnih kanonskih posjeta gdje mitropolit obilazi pastvu i parohije bogopovjerene mu mitropolije i gdje načestvuje bogosluženjima” – rekao je vjeroučitelj Vuković.

Mitropolitu su sasluživali protojerej stavrofor Dušan Spasojević paroh bratunački i protonamjesnik Duško Gligić paroh jeremićko-derventski te đakoni Miloš Ilić iz Bratunca i Dejan Vuković iz Vlasenice.

Na području regije Birač, sledeća sveta arhijerejska liturgija koju će služiti mitropolit Hrizostom, planirana je 17.marta u Skelanima u 10:00 časova a zatim je u planu Vlasenica 17.aprila – objavljeno je na zvaničnoj web stranici Mitropolije.

Raspored službi Njegovog visokog preosveštenstva mitropolita Hrizostoma u narednom periodu možete pročitati OVDJE

O prethodnoj posjeti mitropolita Hrizostoma parohiji milićkoj pročitajte OVDJE

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button