ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Narodna biblioteka Zvornik organizuje manifestaciju “Markovićevi dani”

Narodna biblioteka Zvornik organizuje manifestaciju “Markovićevi dani”posvećenu sjećanju na zvorničkog pisca Marka Markovića. Otvaranje ove trodnevne manifestacije planirano je za 27.02.2024. godine u 18 časova. Prve večeri gosti će biti Pero Zubac, književnik i pjesnik, Miloš Zubac, književnik i kantautor te Sonja Segić, kantautor.

U srijedu 28.02.2024. godine u 12:00 časova planirano je otvaranje izložbe “…I u času bujne sreće i kad tuga uzdah sprema…” – 100 godina od smrti Alekse Šantića.

I poslednjeg dana manifestacije “Markovićevi dani”, 29.02.2024. godine u 18:00 časova u prostorijama biblioteke, gost će biti Miro Vuksanović, književnik i akademik.

Podsjećamo da je pisac Marko Marković rođen 1896. godine u Zvorniku. Bio je prozni pisac i publicista. Jedno vrijeme direktor izdavačkog preduzeća “Svjetlost “ i direktor drame Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Osnovao je i bio prvi urednik književog časopisa “Život”. Marković je bio i predsjednik Udruženja književnika BiH, i obavljao niz drugih značajnih društvenih funkcija.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button