ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Nastavljaju se radovi u Hramu Svetog đakona Avakuma u Drinjači

U Hramu Svetog đakona Avakuma u Drinjači nastavljaju se radovi na uređenju unutrašnjeg dijela objekta.

Prema riječima sveštenika Marka Danojlovića, trenutno se izvode radovi podnog grijanja, nakon čega je planirano postavljanje granitnog poda.

„Pred zimu smo uradili pripremne molerske radove za oslikavanje koji se nastavljaju paralelno sa radovima razvodjenja grijanja i postavljanja novog patosa. Plan nam je da vecinu oltarskog dijela imamo oslikano do maja i praznika svetih Ćirila i Metodija. Prije toga smo u potpunosti kompletirali i obnovili sve neophodne crkvene sasude i stvari od oltarskih preko Hristovog groba, arhijerejskog trona, stasidija, pa do pjevnice i stalaka za ikone”, rekao je Danojlović.

Ukoliko želite pomoći obnovu Hramova Svetog đakona Avakuma u Drinjači, Svetog proroka Ilije u Zelinju i Rođenja Presvete Bogorodice u Liješnju to možete učiniti uplatom na žiro račun CO Drinjača za pomoć u obnovi: NLB Razvojna banka 5620038153960804

Podsjećamo da je gradnja ovog Hrama započeta 1968. godine. Temelje je osveštao episkop zvorničko-tuzlanski Longin Tomić, a godinu dana kasnije 31. avgusta osveštan je i Hram.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button