BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaVijesti

Nastavljena izgradnja sistema vodosnabdjevanja za ski centar Igrišta

Problem oko sporne parcele u Gornjem Zalukoviku,koji je skoro osam mjeseci “kočio” radove na izgradnji sistema vodosnabdjevanja za ski-centar Igrišta, riješen je.

ski-centar Igrišta

Predrag Milanović rukovodilac ski-centra Igrišta kaže da se radovi nastavljaju.

ski-centar Igrišta

“Na ovoj parceli gradimo još dva objekta, potrebna da se sistem za vodosnabdevanje završi. Sistem ima 5,5 km cevovoda, ima nekoliko objekata poput pumpne stanice, objekata za prihvatanje vode i još nekoliko objekata uz samu trasu vodovoda. Imamo još problem sa radovima na veštačkom jezeru. Izvođač radova “Jokić invest”, još nije završio radove” – kaže Milanović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da ga raduje činjenica što je problem riješen u skladu sa Zakonom.

ski-centar Igrišta

“Ispunjeni su svi zakonski uslovi i ovo zemljište od danas se vodi na Opštini Vlasenica. Mnogo smo izgubili čekajući da se riješi ovaj problem. Ovaj vodovod će osim za ski-centar Igrišta, vodom snabdjevati i naselja prema Vlasenici, Tugovo i Han Pogled. Proteklih godinu, godinu i po dana ja sam razgovarao sa invstitorima ali problem oko parcele sve je zaustavio. Zato mi je drago što smo evo uspjeli danas da izađemo ovdje i nastavimo radove. Moje obećanje mještanima da će put biti urađen je ispoštovano. Realizovano je 90% radova na uređenju puta – postavljene su bankine, urađeni propusti… Cilj je da i put ka Kraljevoj Gori bude asfaltiran i povezan sa ovim putem. Ponosan sam na sve one koji nas pomažu, prvenstveno, zahvalnost predsjedniku Dodiku i premijeru Viškoviću, ljudima iz OC Jahorina Ljevnaiću i Eleku. Hvala mještanima koji su imali razumijevanje i koji su od samog početka podržali izgradnju sistema vodosnabdjevanja.” – izjavio je načelnik Kraljević.

Sava Vidović mještanin, kaže da se značaj puta ne može mjeriti novcem.

“Nema tih para kojima se sad ovaj put može platiti. To je trebalo davni dana uraditi. Da nisu radili ovu vodu za Igrišta ne bi ni sad uradili. Zahvaljujući tim radovima i put nam je izgrađen. Treba stvarati i raditi” – kaže šezdesetsedmogodišnji Sava.

Radovi na ovoj, završnoj fazi sistema vodosnabdjevanja trebalo bi da budu završeni za 20-30 dana.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button