ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Počeo festival dječijeg pozorišta u Bratuncu

Predstavom “Јeževa kućica” u izvođenju lokalnog Omladinskog pozorišta “Milica Topalović” večeras je u Bratuncu počeo revijalni Festival dječijeg pozorišta.

Bioskopska sala nije imala dovoljno sjedišta da primi svu djecu pa su mnogi stojeći pratili predstavu.

Organizatori ove kulturne manifestacije su Udruženje “Art” i Dom kulture Bratunac.

Predsjednik “Arta” Ranko Јakovljević rekao je da je inicijativa za organizovanje ovog revijalnog festivala potekla od članova Omladinskog pozorišta, a podršku za organizovanje dobili su od Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Јakovljević je precizirao da će manifestacija trajati do 6. marta i da će osim pet dječijih predstava biti organizovane radionice izrade lutaka i scenografije za lutkarske predstave.

Radionicama će rukovoditi jedan od najboljih lutkarskih majstora u Srbiji Cvetin Aničić iz Šida.

Ovo je prvi revijalni Festival dječijeg pozorišta u Bratuncu, a organizatori priželjkuju da će dobiti podršku da postane tradicionalan.

“Cilj organizovanja ovog festivala je unapređenje i obogaćivanje kulturnih sadržaja i afirmacija mladih glumaca u Bratuncu, te njihovo druženje i razmjena iskustava”, rekao je Јakovljević.

Pozorište “Aplauz” iz Živinica odigraće sljedeću predstavu za djecu “Tri mačka i zakopano blago”, u četvrtak, 15. februara.

Glumci Kulturnog centra Šid izvešće predstavu “Princeza i žaba” 23. februara.

“Dis-teatar” iz Zvornika 1. marta će izvesti predstavu “Јutro je pametnije od večeri”, a festival će se završiti 6. marta predstavom “Maj sa Spasa” u izvođenju “Čiča Mičinog pozorišta” Beograd.

(rtrs)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button