ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Predstavljena knjiga „Sport u Zvorniku 2020/2023“, autora Drage Gajića

Knjiga „Sport u Zvorniku 2020/2023“, autora Drage Gajića, predstavljena je večeras u zvorničkom Domu omladine.

U recenziji koju je za ovu knjigu napisao Tihomir Nestorović, između ostalog se kaže: „Svojom trećom knjigom o sportu u Zvorniku, drevnom gradu na rijeci Drini Zeleniki, i u njegovom kraju, strpljivi, istrajni i tihi novinar Drago Gajić ponovo je pokazao svoje sopstvene spisateljske mogućnosti, ali i umjeće da jasno razluči bitno od nebitnog. Ujedno ovim novim djelom ugradio je još jedan sjajni kamičak u veliki mozaik svega onoga što je do sada napisano o sportu u Podrinju“, riječi su novinara Nestorovića.

Autor Drago Gajić je istakao da je ovo njegova treća knjiga koja donosi pregled i uspjehe sportista i klubova iz grada na Drini.

 „U trećoj knjizi sam obuhvatio najznačajnije sportske rezultate od 2020. do 2023. godine. U tom periodu imali smo tri velika rezultata koje su ostvarili bokserka Sara Ćirković, kik-bokser Nikola Drobnjak i tekvondoistkinja Marija Jokić. Obradio sam i uspjehe naših sportista koji pronose slavu Zvornika u Evropi i svijetu“ rekao je Gajić.

Knjiga je izašla u izdanju SPKD „Prosvjeta“ i „As oglas“ izdavaštva iz Zvornika.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Rade Perić naveo je da je veliki značaj Gajićeve knjige jer dokumentuje sve važne sportske događaje u proteklom periodu.

 „Ne kaže se uzalud, ono što nije zapisano nije se ni dogodilo. Mlade naraštaje moramo da vaspitavamo kroz pjesmu, običaje, sport. Gajićeve tri knjige predstavalju zaostavštinu koju će sigurno koristiti generacije koje dolaze“, smatra Perić.

Predstavljanju ove knjige koja predstavlja dio svojevrsne trilogije zvorničkog sporta od 1993. do 2023. godine, prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je istakao da je Gajić svojim radom značajno afirmisao zvornički sport.

 „Gajić je sačuvao od zaborava zvorničke sportiste i rezultate koje su postigli. Nadam se da će vas zdravlje poslužiti i da ćete u narednom periodu izdati i četvrtu knjigu o zvorničkom sportu, rekao je Ivanović.

O knjizi je govorio i novinar Rade Jokić koji je istakao da knjiga „Sport u Zvorniku 2020/2023“ ima dokumentarni značaj te da će biti izvor za sportska i druga istraživanja u narednom periodu. On je Gajiću poželio da prati i pripremi i četvrtu knjigu i tako na pravi način obilježi pet decenija novinarskog rada.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button