ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Predstavljena zbirka pjesama „Anđeli dolaze kaldrmom“ zvorničkog autora Sare Đokić

Zbirka pjesama „Anđeli dolaze kaldrmom“ zvorničkog autora Sare Đokić predstavljena je sinoć u Domu omladine u Zvorniku.

“Prvu pjesmu “Ringišpil” napisala sam sa 16 godina i nastavila sam da pišem u stihu događaje koji su mi u datom trenutku interesantni. Pišem pjesme uglavnom koje su životom pokrivene, bez apstrakcije i dodavanja elemenata koji nisu u skladu sa onim što se dešava ili što će biti”, rekla je Sara Đokić.

Đokićeva kaže da je zbirka “Anđeli dolaze kaldrmom” njena prva zbirka pjesama u kojoj je nastojala da izrazi svoju kreativnost, maštovitost, ali i svoja promišljanja i stavove o aktuelnim društvenim temama i međuljudskim odnosima. Posebnu vrjednost u svom životu ističe to što je majka i ovu zbirku posvećuje svom sinu.

Recenzent Mirjana Mitrović smatra da svojim stihvima  Đokićeva poručuje da je život rijeka „nekada mirna, nekada vesela“ i skup neznanih puteva kojima koračamo tražeći svoje mjesto pod ovim nebom, nikada ne znajući koga ćemo sresti, ljude dobre ili loše, ali se na tom putu mora istrajati.

Direktor izdavačke kuće „As oglas“ iz Zvornika, koja je izdala ovu knjigu, Dejan Spasojević kaže da se radi o prvoj poetskoj zbirci pjesama mlade pjesnikinje Sare Đokić, dodavši da se, iako je autor mlad, radi o vrlo zreloj zbirci pjesama.

„Vrlo je značajno za zvorničku kulturnu baštinu što se pojavljuju mladi talentovani pjesnici koji će jednog dana biti nosioci kulturnog života ovog grada, a i šire“, rekao je Spasojević.

Sara Đokić, mlada autorka iz Zvornika planira napisati još jednu zbirku, a koja će najverovatnije biti posvećena najmlađoj publici.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button