ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Pripremni program – prijem djece 01.marta u 9h u milićkoj školi

Iz OŠ “Aleksa Jakšić” Milići obavještavaju roditelje da Pripremni program za djecu u godini pred polazak u školu počinje 01.marta.

Prijem djece koja pohađaju Pripremni program, biće organizovan 01.marta sa početkom u 09:00 časova u prostorijama OŠ “Aleksa Jakšić” u Milćima.

Srećno!

pripremni program - oš aleksa jakšić milići

Vlada Republike Srpske će za sprovođenje Programa za djecu u godini pred polazak u školu u ovoj godini izdvojiti 526.029 KM.Kroz ovaj program do sada je od 2011. godine prošlo 49.369 djece, a Vlada Srpske je za njegovu realizaciju izdvojila 4.067.624 KM.

Program za djecu u godini pred polazak u školu biće realizovan od 1. marta do 31. maja za 3.517 djece koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole u septembru.

Program će u 37 predškolskih ustanova, 81 osnovnoj i u četiri škole za djecu sa smetnjama u razvoju realizovati diplomirani vaspitači predškolske djece koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

U mjestima u kojima nema nezaposlenih vaspitača na birou biće angažovani profesori razredne nastave ili diplomirani pedagozi.

Svrha Programa je podrška djetetu u pogledu fizičkog zdravlja i zrelosti, kognitivnog razvoja, socijalne zrelosti i emocionalne stabilnosti, kroz pružanje osnovnih znanja koja će se nadograđivati u školi, sticanje radnih navika, razvijanje ljubavi prema učenju, osposobljavanje za samostalan i kreativan rad, razvijanje osjećaja odgovornosti, međusobne tolerancije i učenje pravila ponašanja u grupi.

Program za djecu u godini pred polazak u školu je posebno značajan u ruralnim, manje pristupačnim sredinama, ali i u urbanim sredinama koje nemaju preškolsku ustanovu jer se kroz navedeni program povećava obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u Republici Srpskoj kroz obuhvat djece koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button