ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Radionica za osnovce “Jezički vremeplov: Oživljavanje zaboravljenih srpskih riječi”

Narodna biblioteka Zvornik povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika organizovala je radionicu „Jezički vremeplov: Oživljavanje zaboravljenih srpskih riječi“ u OŠ „Sveti Sava“ Zvornik.

“Učenike smo upoznali sa značajem očuvanja srpskog jezika i pisma, kao i sa starim zaboravljenim riječima iz srpskog jezika koje su danas manje korišćene ili praktično zaboravljene. Ovaj proces oživljavanja starih riječi je značajan za jezičku baštinu i kulturno nasleđe, kako bi se osigurao kontinuitet jezika kroz vijekove”, saopšteno je iz Narodne biblioteke.

Podsjećamo sugrađane da je Narodna biblioteka Zvornik povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika organizovala i akciju upisa po promotivnoj cijeni od 5 KM.

Pored toga, do kraja mjeseca možete darivati knjigu, a u okviru akcije pod nazivom ”Pokaži brigu, pokloni knjigu”. Dio knjiga prikupljen ovom akcijom biće poklonjen Domu za starija lica Kiseljak – Zvornik. Za poklonjenih više očuvanih knjiga biblioteka će darivati besplatnu godišnju članarinu. Akcija traje do 29.03.2024. godine, saopšteno je iz biblioteke.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button