ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U akciji „VIHOR“ tri lica lišena slobode u Bratuncu zbog droge

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su u okviru operativne akcije kodnog naziva „VIHOR“, 13.02.2024. godine, lišili slobode tri lica inicijala D.M., V.S. i I.Z., svi iz Bratunca zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
Istog dana, po Naredbi Osnovnog suda Srebrenica, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres na pet lokacija, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 23,2 g bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, 585 g zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, 3 g bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“, jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje, određenu količinu novca u raznim apoenima i više mobilnih telefona.
Nakon završene kriminalističke obrade, lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedena postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini na dalju nadležnost i postupanje.
Operativna akcija „VIHOR“ je usmjerena na otkrivanje izvršilaca i krivičnih djela u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, piše u saopštenju PU Zvornik.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button