ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Zvornik domaćin starta druge etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka

Povodom 18. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka danas je u maloj sali Gradske uprave grada Zvornika, potpisan Ugovor o saradnji.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović  i direktor Biciklističke trke Beograd – Banja Luka Vladimir Kuvalja. Ugovorom su definisane obaveze koje organizator i grad Zvornik treba da ispune kako bi trka bila uspješna.

“Grad Zvornik će biti domaćin starta druge etape biciklističke trke 19. aprila iz našeg grada. Dan ranije sve ekipe i njihovi članovi, njih 175, doći će u naš grad, što je prilika da lijepa slika iz našeg grada ode u cijeli svet. Zvornik je i ranijih godina učestvovao u trci, ali na taj način što su takmičari samo prolazili kroz grad a sada kao domaćini imamo priliku da na najljepši mogući način promovišemo ljepote Zvornika i rijeke Drine”, rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan  Ivanović.

“Velika mi je čast što sam u Zvorniku i što će ovaj grad biti zvanično i start etape. Prva etape startuje iz Beograda i vozi se do Biljeljine, to je već poznata etapa koja se vozi već 14-ti put i takmičari zajedno prelaze granicu na rijeci Drini bez zadržavanja. Nakon toga takmičari se sele iz Bijeljine u Zvornik. Iz Zvornika se vozi jedna od izazovnijih i najtežih etapa zbog same konfiguracije terena, koja je duga 167 kilometara. Nakon tri kruga, takmičari izlaze iz Zvornika i odlaze preko Papraće do Šekovića gdje je prvi brdski i  prolazni cilj, zatim prolaze kroz Vlasenicu i spuštaju se ponovo prema Zvorniku gdje će biti prolazni cilj. Zvornik je ove godine i startni i prolazni cilj. Dolaze nam takmičari iz 30 zemalja sa 25 ekipa i svi oni se svake godine prijave za učešće u ovoj trci”, istakao je direktor Biciklističke trke Beograd – Banja Luka,Vladimir Kuvalja.

Prvi čovjek Biciklističkog saveza Srpske Tihomir Kuvalja ima najljepše uspomene na grad pored Drini.

“Prije 50-ak godina slavio sam ovdje na jednoj biciklističkoj trci i nadam se da će ovogodišnje izdanje, kao i tada proteći u najboljem redu. Drago mi je što je i Zvornik uz nas”, istakao je Tihomir Kuvalja.

Treća etapa vozi se od Višegrada do Jahorine, koja je takođe teška etapa, a poslednja se vozi od Doboja do Banja Luke.

Izvršni direktor trke Goran Guska naglasio je bezbjednosni aspekt trke.

Policije Republike Srpske i Srbije, sa kojima imamo odličnu saradnju nam dosta pomažu duž cijele rute trke i prije svega u obezbjeđivanju samih biciklista. Јoš jednom im se zahvaljujem na tome, naglasio je Guska.

18. Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka održaće se od 18. do 21.aprila.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button