BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Извршена примопредаја Приручника за социјалне раднике о поступању у случајевима породичног и родно заснованог насиља

Удружење жена “Подриња” Власеница предало је Јавној установи Центар за социјални рад Власеница “Приручник о поступању у случајевима породичног и родно заснованог насиља”. Представница Удружења жена ,,Подриња” Оливера Станишић, уручила је Приручник директорици и представницима ЈУ Центар за социјални рад Власеница. Ова активност се реализује у оквиру пројекта: „Жене против родно заснованог насиља у Власеници“, који је подржан од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини .

„Овај важан документ је резултат сарадње између Удружења жена Подриња Власеница и Центра за социјални рад, а његова примјена ће имати велики утицај на унапређење заштите жртава насиља и ефикасније дјеловање у превенцији ових проблема.Приручник ће служити као кључни алат у раду социјалних радника и других стручњака који се баве овом проблематиком. Ова иницијатива је од изузетног значаја за Власеницу, с обзиром на актуелност и озбиљност проблема породичног и родно заснованог насиља“, истакла је Мара Ђурић, директорица  ЈУ Центар за социјални рад Власеница.

насиља - Мара Ђурић

„Приручник обухвата све релевантне информације о правилном поступању у случајевима насиља у породици, пружајући јасне смјернице за идентификацију, пријављивање и пружање подршке жртвама. Осим тога, наглашава се важност сарадње између различитих институција у рјешавању ових сложених проблема.Надамо се да ће овај Приручник допринијети подизању свијести о проблему насиља у породици и омогућити брзу и ефикасну интервенцију у заштити жртава. Захваљујемо се Амбасади Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини која је подржала овај пројекат, као и свим учесницима на њиховом ангажману и преданости у његовој реализацији. Настављамо заједнички рад на унапређењу заштите најугроженијих чланова наше заједнице и стварању сигурнијег окружења за све“, поручила је Оливера Станишић, представница Удружења жена Подриња Власеница.

“Објављивање приручника је финансирано грантом Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава (Department of State).  Мишљења, налази и закључци који су овдје наведени припадају ауторима и не одражавају нужно мишљења, налазе и закључке Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава.“

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button